x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Când sunt interzise nunțile în 2024?

Când sunt interzise nunțile în 2024?

de Redacția Jurnalul    |    15 Oct 2023   •   09:00
Când sunt interzise nunțile în 2024?
Sursa foto: Hepta

Potrivit reprezentanților Bisericii, ceremoniile religioase și botezurile nu ar trebui să aibă loc în timpul marilor posturi din an și nici în zilele de post, fie că este vorba de miercuri sau vineri.

Astfel de evenimente nu se desfășoară în timpul Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Din doxologia.ro aflăm că îndrăgostiții nu au voie să se cunune în ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti. Concret, acestea sunt 1-2 februarie, 12-13 iunie, 22-24 iunie, 15 august și 13-14 septembrie 2024.

„Biserica interzice săvârşirea cununiilor în perioadele şi zilele de post, pentru că bucuria, petrecerile şi ospeţele care au loc cu această ocazie nu se potrivesc cu atmosfera de pocăinţă, înfrânare şi sobrietate pe care ne-o cere postul. A face nunţi în aceste zile înseamnă a sfida sau a batjocori rânduielile bisericeşti aşezate în vederea desăvârşirii noastre morale”, scrie părintele Nicolae D. Necula, în volumul Tradiţie şi înnoire în slujirea liturgică.

Nunțile nu ar trebui să aibă loc în intervalul de timp de la luni după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paști până la Duminica Sfântului Apostol Toma, adică în perioada 11 martie - 12 mai 2024, și în Postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie – 14 august), transmite DC News.

De asemenea, este recomandat să se evite ceremoniile religioase în Postul Nașterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie) și în perioada de la Crăciun până la Bobotează, care se întinde din 25 decembrie 2023 până pe 6 ianuarie 2024.

×
Subiecte în articol: post nunta 2024