x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul "Ce, bă, ne luaţi voi la întrebări?!"

"Ce, bă, ne luaţi voi la întrebări?!"

13 Sep 2010   •   00:00

"Sunt o locuitoare a oraşului Călimăneşti, din judeţul Vâlcea, şi mă adresez ziarului Jurnalul Naţional pentru că în instituţiile abilitate ale statului nu mai am încredere, nu mai aştept de la acestea să rezolve ceva din problemele cu care se confruntă contribuabilii din această ţară.

Mafia judeţului Vâlcea îi sfidează pe toţi cei care n-au veniturile lor şi îi tratează ca şi când judeţul este proprietatea lor privată, iar tu, ca cetăţean, eşti un intrus, un nimic în faţa lor.

De exemplu, Primăria oraşului Călimăneşti, din judeţul Vâlcea, exercită un regim de teroare şi dictatură, pretându-se la tot felul de abuzuri: tăierea conductelor de canalizare existente în oraş, executări silite, însuşirea unor terenuri pentru care locuitorii oraşului au acte oficiale de proprietate şi multe altele. La sesizările locuitorilor, Primăria Călimăneşti nu a răspuns niciodată nimic în scris. În schimb, primarul oraşului, Ilie Amuzan, răspunde verbal, pe un ton ridicat. Ţipă şi zbiară la oameni cu impertinenţă şi cinism: «Ce, bă, aţi venit să ne luaţi voi pe noi la întrebări?!».

Reluând problema ce vizează casa mea, vreau să vă aduc la cunoştinţă faptul că cetăţeana germană de origine română Keul Cerasela Maria mi-a tăiat conducta de canalizare în anul 2007. Conducta trecea chiar pe terenul cumpărat de la o rudă de-a mea, pe care şi-a construit, ulterior, casa, situată în Strada Şerban Cantacuzino, nelăsându-mă să-i mut amplasamentul pe linia de hotar a noii sale proprietăţi, cu contribuţia mea financiară integrală, încălcându-mi astfel dreptul de servitute.
Toate aceste lucruri s-au produs sub privirile îngăduitoare ale Primăriei, prin pasivitatea pe care o dovedeşte, aceasta fiind, de fapt, cauza generatoare de conflicte în oraşul Călimăneşti.

Acum, când România primeşte fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru îm­bu­nă­tă­ţi­rea şi extinderea reţelelor de ca­na­lizare, Primăria Călimăneşti a pri­mit 75.000 de euro, ca primă tranşă, doar pentru lucrările de canalizare. Dar noi suntem obligaţi de Primărie să ne facem «haznale». Mai mult, cei care şi-au făcut fose septice primesc ulterior amenzi de la Garda de Mediu pentru că miroase urât. La cererile făcute pentru problema canalizării, în decursul a doi ani, Primăria nu a răspuns niciodată în scris. Menţionez că am mai făcut şi alte demersuri la instituţiile publice, cum ar fi Ministerul Mediului, Ministerul Lucrărilor Publice şi alte instituţii. Dar toate instituţiile cărora m-am adresat în scris mi-au răspuns că problema nu este de competenţa lor, ci e numai de competenţa autorităţii locale.

Astfel am fost nevoită să acţionez în instanţă, în toamna anului 2009, Primăria şi Societatea Comercială Apa Vil, care n-a vrut să ne dea nici o mână de ajutor, justificând că ei n-au nici măcar schiţa reţelei de ca­na­lizare a oraşului. Până acum, n-am primit decât termene de amânare de la Judecătoria Brezoi şi aştept rezultatul expertizei tehnice din 4.08.2010. Cetăţenii oraşului Că­limăneşti, care au câştigat procese de acest gen, aşteaptă şi acum trece­rea în execuţie a sentinţei ju­de­că­to­reşti împotriva Primăriei.
Daniela Pîrvulescu, Călimăneşti

×
Subiecte în articol: lupta cu sistemul