x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Datoare vândută pentru un cabinet medical

Datoare vândută pentru un cabinet medical

23 Sep 2010   •   00:00
Datoare vândută pentru un cabinet medical

În calitate de medic de familie am participat la o licitaţie în vederea cumpărării unui spaţiu comercial pe care îl deţinusem anterior în calitate de chiriaş, pe care îl foloseam ca şi cabinet medical şi în care investisem sume importante de bani. Investisem câteva sute de milioane în modernizarea cabinetului medical. Am câştigat licitaţia după ce am oferit suma de 850 de milioane de lei fără TVA. Conform legii, trebuia să achit această sumă în 30 de zile de la finalizarea procedurii de adjudecare. După licitaţie m-am dus la bancă pentru a demara procedura pentru contractarea unui credit în valoare de un miliard de lei, cu care urma să plătesc spaţiul adjudecat de mine.

Însă la patru zile de la publicarea anunţului de adjudecare într-un ziar m-am trezit că spaţiul respectiv este scos din nou la licitaţie de Primăria oraşului Mioveni, care nu a ţinut cont de nici o legislaţie în vigoare. Dacă aşteptau, conform legii, 30 de zile, aveam şi eu timp să obţin banii din bancă să achit spaţiul de un miliard de lei vechi, valoare adjudecată de mine, cu TVA. Culmea, la a doua licitaţie, organizatorii au scos spaţiul respectiv la vânzare doar pentru 200 de milioane de lei. O imensă măgărie, pentru că eu m-am trezit că trebuie să plătesc diferenţa până la valoarea de 850 de milioane de lei, preţul oferit de mine la prima licitaţie. Astfel, m-am trezit cu nişte datorii imense, mai ales că, în loc să devin proprietara spaţiului respectiv, m-am trezit datoare, pentru că Primăria a venit să-mi ia casa, obligându-mă pe mine să plătesc nişte bani degeaba. A trebuit să plătesc 600 de milioane de lei şi nici acum nu sunt beneficiara acelui spaţiu.

Pentru aceşti bani, 600 de milioane, eu muncesc o viaţă întreagă, pentru că sunt împrumutaţi din bancă, unde trebuie să plătesc ratele cu dobânzile aferente. Băncii trebuie să îi restitui o sumă dublă faţă de creditul contractat. Era normal să fac acest sacrificiu dacă spaţiul era al meu, dar să muncesc o viaţă întreagă pentru averea altuia nu este normal, pentru că ei nu au respectat legea licitaţiei. De atunci mă judec cu autorităţile. Ba câştig, ba pierd. Ultimul termen îl am în octombrie şi sper să se facă dreptate, am câştigat la judecătorie şi tribunal procesul cu Primăria Mioveni, dar la Curtea de Apel Piteşti s-a admis revizuirea făcută de cel căruia i-au vândut spaţiul, deşi revizuirea acestuia era inadmisibilă. Primarul din Mioveni, domnul Georgescu, refuză să-mi restituie banii, deşi am câştigat din nou la Judecătoria Piteşti procesul cu Primăria Mioveni.

    ● Adriana Maria Stanciu, medic, oraşul Mioveni

×
Subiecte în articol: lupta cu sistemul