x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Folk You! in memoria lui Florian Pittiş

Folk You! in memoria lui Florian Pittiş

de Dana Andronie    |    06 Aug 2007   •   00:00
Folk You! in memoria  lui Florian Pittiş
Sursa foto: KARINA KNAPEK/

Folkul a rămas de ieri mai sărac. Cel care a prezentat primele două ediţii ale festivalului Folk You! Florian Pittiş, a fost răpus la 63 de ani, de o boală cruntă. Festivalul din acest an va fi dedicat celui care a fost marele om şi artist Moţu Pittiş.

Folkul a rămas de ieri mai sărac. Cel care a prezentat primele două ediţii ale festivalului Folk You! Florian Pittiş, a fost răpus la 63 de ani, de o boală cruntă. Festivalul din acest an va fi dedicat celui care a fost marele om şi artist Moţu Pittiş.

Lipsa de folk in organism este mai periculoasă ca lipsa de calciu. Ne imbolnăvim de bătrăneţe inainte de vreme, iar sufletul moare incet şi ireversibil, intoxicat de stres şi extenuat de "vănarea de vănt" a intunericului nostru cel de toate zilele. Căci intuneric se cheamă viaţa fără lumină şi goana după nimic. De unde ştim că folkul este "vaccinul" salvator? Simplu: sufletul are nevoie de aer curat, respirabil, care se mai găseşte incă in poezie şi in vibraţia coardelor de chitară. De aceea, vă invităm la "medicul de familie" Folk You! de la Vama Veche, pentru un control de rutină şi la o şedinţă de tratament, intre 10 şi 11 august. Echipa de "medici" va fi alcătuită din Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Nicu Covaci, Mircea Florian, Victor Socaciu, Vasile Şeicaru, Ducu Bertzi, Marius Baţu, Dinu Olăraşu, Florin Chilian, Florin Săsărman, Adrian Sărmăşan, Emerich Imre, Maria Gheorghiu, Tatiana Stepa, Zoia Alecu, Maria Magdalena Dănăilă, Heidi Schmidt, toţi foşti prieteni ai regretatului Moţu Pittiş, decedat ieri după o lungă şi grea suferinţă. Festivalul nostru a ajuns la maturitate. Era timpul deci să facă pui. Intr-un fel a şi făcut, prin imitaţie şi marketizare, dar asta e o altă poveste... şi nu la faptul că folkul poate aduce bani ne găndim, ci la aducerea publicului pe scenă. A acelora care vin la mare sau se duc la munte cu chitara in spate şi cu căntecele in suflet. Ei bine, ne-am găndit că, dacă echipamentul folk există la purtător, de ce n-ar fi probat şi pe scenă? Aşadar, propunem următoarea provocare: la Vama Veche, in zilele de 10 şi 11 august, intre orele 20.00 şi 22:00, la cea de-a treia ediţie a Festivalului Folk You!, toţi cei care trăiesc in simbioză cu chitara şi au curajul să cănte pe scenă o pot face.

in memoriam. Acest festival se va constitui intr-un omagiu adus celui care a fost actorul şi cantautorul Florian Moţu Pittiş, plecat mult prea curănd dintre noi. El a decedat ieri la Institutul Oncologic.

Sănătate

Folk You! oferă şansa confruntării cu publicul chiar... publicului. Nu este doar o provocare, ci şi o alternativă a continuităţii. Nu ştii de unde sare... folkul! Aveţi şansa să debutaţi la Folk You!, să urcaţi pe aceeaşi scenă pe care vor evolua veteranii muzicii tinere. Vă puteţi inscrie la numărul de telefon al redacţiei 318.20.37, interior 132, sau la adresele de e-mail dana.andronie@jurnalul.ro şi ruxandra.predescu @jurnalul.ro. Partenerii noştri in acest demers sunt TVR 2 şi SRR şi partenerul nostru tradiţional Radio3Net, instituţie a cărui director a fost Florian Pittiş. Inregistrările video ale concertelor susţinute pe plajă la cele două ediţii al Folk You pot fi vizionate pe www.radio3net.ro.

×
Subiecte în articol: pittiş folk folk you folk you!