x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Gropile – "o nouă mostră de nesimţire"

Gropile – "o nouă mostră de nesimţire"

de Mara Raducanu    |    22 Apr 2010   •   00:00
Gropile – "o nouă mostră de nesimţire"
Sursa foto: /Jurnalul foto

Gropi una şi una. Fie că treci prin zona Dorobanţi, Arcul de Triumf, Unirii, Bucur Obor sau Berceni, gropile au pus monopol pe Capitală. Dai cu succes din una în alta. Vrei să ocoleşti pericolul, dar nu prea ai alternative... Jurnalul Naţional a publicat mai multe materiale în legătură cu acest subiect, însă nimeni nu s-a sinchisit să ia vreo măsură.

Craterele formate în asfalt şi gurile de canal neacoperite la timp, în jurul cărora s-au format denivelări, au devenit un adevărat pericol atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni. Deşi autorităţile se fac că nu observă acest aspect, vă reamintim că, din cauza gurilor de canal neacoperite, trei oameni şi-au pierdut viaţa în accidente de motocicletă.

NEPĂSARE CRASĂ
Jurnalul Naţional a publicat mai multe materiale în legătură cu acest subiect, însă nimeni nu s-a sinchisit să ia vreo măsură. A trecut mai bine de o săptămână de când ziarul nostru a tras un semnal de alarmă în legătură cu găurile din asfalt din zona Casa Presei - Arcul de Triumf - Piaţa Charles de Gaulles. Şi ce dacă? Din partea firmei DIMAR - responsabilă cu acoperirea denivelărilor din jurul canalelor de scurgere, al cărei proprietar este omul de afaceri Iulian Drăgunoiu -, nici o reacţie.

Din zona Kiseleff spre Arcul de Triumf tronează gropile în care îţi rupi maşina fără drept de apel. Însă probabil din luxosul sediu al firmei DIMAR, de pe Barbu Văcărescu, nu se mai văd denivelă-rile din jurul gurilor de canal, care ar fi trebuit să fie astupate de mult. Deviza dumnealor: fără gropi! Cel puţin, la sediul firmei...

"MI-AM DISTRUS ANVELOPELE"
Cazul trimis la redacţia ziarului nostru de domnul Tocan George întregeşte tristul, dar adevăratul peisaj din capitala României anului 2010. Sau mai pe scurt: din gropile de pe stradă în cimitire. Şi, din păcate, povestea dumnealui este a multor oameni aflaţi în aceeaşi situaţie, fără ca nimeni să facă ceva concret. "Stimate doamne şi domni, vreau să vă prezint o nouă mostră de nesimţire a municipalităţii Capitalei.

Azi, 18.04.2010 (duminică - n.r.), mă întorceam de la cumpărături la volanul maşinii mele pe Şoseaua Kiseleff spre Arcul de Triumf. Mergeam prin mijlocul drumului, nu pe benzile laterale. La aproximativ 200 metri de Arcul de Triumf am simţit o lovitură puternică, după care imediat maşina a început să «tragă» spre dreapta. Am oprit şi am văzut cu stupoare că ambele anvelope din partea dreaptă erau distruse. Trecusem printr-o groapă cu marginile atât de tăioase, încât au produs această gravă problemă.

După circa 15 minute, un Matiz a trecut prin aceeaşi experienţă. Vă puteţi imagina cum te poţi descurca rămas fără roţi duminică după masă într-o zonă atât de centrală şi atât de circulată? Nu are rost să vă spun cum am ajuns acasă, dar mă întreb: de ce sunt eu obligat ca pentru lipsa de bun-simţ şi de responsabilitate a unora să cheltuiesc mulţi bani (aceste două anvelope m-au costat 8 milioane de lei vechi), să umblu pe la service, pe la Poliţie, pe la Asigurări, în loc să-mi văd de treburile mele.

Sincer vă spun îmi este scârbă de faptul că locuiesc într-un asemenea «oraş». Cu stimă, Dr. Tocan George, medic primar la Institutul Naţional de Boli Infecţioase."

 

Străzi ca în Beirut
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a declarat ieri nemulţumit de organizarea şantierului la lucrările din Apărătorii Patriei, precizând că străzile arată ca în Beirut. În zonă, municipalitatea a demarat un proiect de introducere a reţelelor de apă şi canalizare pe 18 artere, care nu erau racordate la apă şi canal şi se inundau după fiecare ploaie. Lucrările sunt aproape finalizate doar pe patru străzi, Oprescu cerându-le constructorilor să le termine până la 15 mai.
● Monica Andrei Capatos

×
Subiecte în articol: lupta cu sistemul