x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Să nu te încurci cu sectanţii!

Să nu te încurci cu sectanţii!

15 Oct 2010   •   00:00
Să nu te încurci cu sectanţii!

O femeie în vârstă din Constanţa îşi încredinţează averea şi viaţa unor sectanţi din cultul adventist de ziua a şaptea. Azi, femeia riscă să fie aruncată în stradă de cei pe care i-a ajutat cu tot ce a putut.



"Am un sfat: nu vă îndepărtaţi de la adevărata credinţă, pentru că eu am făcut-o şi numai ponoase am tras. Am trecut prin multe necazuri după ce am intrat în cultul adventist de ziua a şaptea şi cum poliţia nu m-a ajutat cu nimic, salvarea a venit de la şeful cultului. Însă situaţia în care am ajuns din cauza unei familii de sectanţi m-a făcut să revin la ortodoxie. Am fost preşedinta unei fun­da­ţii de ocrotirea bătrânilor şi copiilor. Aşa am ajuns să cunosc o fa­milie de sărmani care trăia în mize­rie. M-am oferit să-i ajut. Le-am reparat magherniţa în care stăteau şi acum am ajuns să-mi fie teamă pentru zilele mele, la 72 de ani, mai ales că această familie vrea să mă lase pe dru­muri. După ce i-am ajutat atât!

I-am făcut acte pe casă lui Pavel Voi­cu­lescu, unul dintre sectanţi, pentru a avea grijă de mine, dar el vrea să scape cu orice preţ de mi­ne. El mi-a promis că a doua zi va mer­ge cu mine la notar să-mi facă ac­tele de luare în întreţinere. Pentru pri­ma oară în anii aceştia de calvar am simţit cum nu mi se linişteşte ini­ma. Din nefericire, zâmbetele blajine ale lui Pavel şi dorinţa lui de a mă păstra în casa făcută cu banii mei a fost un simplu teatru ieftin. A doua zi, Pavel a dispărut cu noaptea în cap, a treia zi la fel şi mi-am dat sea­ma că jucau teatru. Apoi a schimbat tactica. I-a pus pe adventiştii cu schi­zofrenie să mă provoace la scandal şi să mă lovească, aşa, din senin. M-am smucit din mâinile lor şi le-am spus să plece din calea mea. A doua zi dimineaţă, Pavel a venit la uşă la mine şi a început să ţipe. «Dacă nu te astâmperi şi mai faci scandal în curtea oamenilor ăştia, vin cu executorul judecătoresc şi te arunc în stra­dă, că nu ai nici un act ca să stai în casa mea», mi-a spus Pavel. Planu­ri­le lui nu sunt ale unui om credincios şi cinstit. El vorbeşte cu gura des­pre Domnul Iisus, dar în realita­te el a golit Biserica Evanghelică din Constanţa. Ulterior am fost bătută de Pavel. Am fost lovită în cap şi în coloană cu toată puterea. Am reuşit să îmi scot acte medicale. Ulterior, Pavel a spus că îl acuz degeaba, că aş fi căzut odată în cap. Când eşti bă­trân, neputincios şi singur, când toţi te lovesc din toate părţile şi îţi aş­teap­tă zilnic moartea, deşi nu le-am făcut nici un rău, ci numai bine, e mare lucru când simţi şi voinţa cuiva de a restabili dreptatea. Am vrut să îmi recuperez casa, dar din cauza Bisericii Evanghelice din România am pierdut termenul de adresare în instanţă, pentru că mi-au promis că o să-mi facă actele necesare pentru instanţă. Nu au mai făcut. Acum sunt terorizată de Pavel şi de adventiştii lui".
Venera Maria Pesster, Constanţa

"Presa - ultima noastră speranţă"
Primim în continuare la redacţie scrisori şi e-mail-uri de la cititori, care ne relatează diversele necazuri cu care se confruntă şi care fac apel la presă ca la ultima lor speranţă.

×
Subiecte în articol: lupta cu sistemul