x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Caricatura Astăzi e ziua ta, Sorin Oprescu

Astăzi e ziua ta, Sorin Oprescu

de Ramona Vintila    |    07 Noi 2013   •   00:01
Astăzi e ziua ta, Sorin Oprescu

Este tată, bunic, medic şi primarul general al Capitalei, dar în primul este OM. “Funcţiile vin şi se duc, însă calitatea umană rămâne. În meseria mea am încercat întotdeauna să fac bine şi asta voi face toată viaţa mea. Am învăţat o vorbă de la ai mei: dacă vrei să înaintezi, trebuie să priveşti numai în faţă, nu în «oglinda retrovizoare»“, ne povestea Sorin Oprescu. Astăzi împlineşte 62 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat prieteni şi o familie frumoasă
“Am învăţat în timp să cred în miracole. Dar am înţeles că miracolele se înfăptuiesc prin noi, şi nu de către noi”
“Închei un an de viaţă dificil, în care am adunat regrete. Un an în care am învăţat «că eroi sunt cei care fac ce trebuie, când trebuie, indiferent de consecinţe», vorba maestrului Octavian Paler.
Am învăţat în timp să cred în miracole. Poate şi pentru că de meserie sunt doctor… Dar am înţeles că miracolele se înfăptuiesc prin noi, şi nu de către noi.
Din cauza profesiei însă, ştiu că nu te poţi baza doar pe şansă. Nu poţi salva vieţi numai cu noroc. Trebuie să munceşti, trebuie să ştii şi trebuie să poţi. Mai ales când în responsabilitatea ta stă binele a milioane de oameni. Nu poţi transforma un oraş numai cu ajutorul şansei. Ai nevoie de proiecte, trebuie să fii pragmatic şi aplicat. Ai nevoie de ambiţie. Ambiţia de a face lucrurile bine, de a lăsa ceva în urmă, de a pune capul pe pernă liniştit. Dar mai ales ai nevoie de oameni. Oameni oneşti care să fie lângă tine, care să creadă în tine. Ai nevoie de oameni care să te susţină. Ai nevoie de prieteni. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat prieteni, că am lângă mine profesionişti valoroşi, o familie sănătoasă şi frumoasă.”






×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu