x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură A treia ediție a premiilor ”Visul chinezesc”

A treia ediție a premiilor ”Visul chinezesc”

29 Iun 2015   •   22:12
A treia ediție a premiilor ”Visul chinezesc”
Sursa foto: Foto: Gabriel Petrescu

Cea de-a treia ediție a premiilor ”Visul chinezesc” s-a desfășurat la București. Au fost decernate 3 fremii I, cinci premii II și șaăte premii trei cât și cinci premii Speciale de Merit în predarea limbii chineze, cinci premii pentru merit deosebit în promovarea  culturii și limbii chineze.

În urmă cu doi ani, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a demarat un amplu proiect educativ, având drept componentă principală organizarea de cursuri de limbă chineză, la Deva.  A fost un prim pas dintr-un proiect ce îşi propune crearea unor premise favorabile pentru cunoaşterea limbii, a culturii şi civilizaţiei chineze.

De fapt, biblioteca deveană este prima şi, deocamdată, singura bibliotecă publică din România care a demarat un astfel de proiect, de studiere sistematică şi profesionistă a limbii chineze.

„A fost a treia ediţie a ceremoniei de decernare a Bursei «Visul chinezesc», desfăşurată în prezenţa unui numeros public format din reprezentanţi ai comunităţii oamenilor de afaceri din China, reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, profesori, elevi. Diploma primită este un semn al aprecierii întregii noastre activităţi, a recunoaşterii implicării Bibliotecii Judeţene «Ovid Densusianu» Hunedoara-Deva în colaborarea româno-chineză,  veche de peste 65 de ani şi pe care o dorim tot mai puternică.  Primirea diplomei constituie un moment aparte pentru toţi colaboratorii Bibliotecii, pentru că ne onorează pe noi, cei care, de doi ani încoace, desfăşurăm o fructuoasă activitate pentru promovarea şi cunoaşterea limbii şi culturii chineze, a civilizaţiei multimilenare a acestei fascinante ţări.  Este o recunoaştere şi o apreciere a tot ceea ce am organizat – în colaborare cu Institutul «Confucius» din Sibiu – pentru a atrage un număr cât mai mare de persoane la cursurile de limbă chineză".

×