x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Destin - Tapinarii o iau pe carari separate

Destin - Tapinarii o iau pe carari separate

de Raluca Grintescu    |    31 Mar 2006   •   00:00
Destin - Tapinarii o iau pe carari separate

Trupa care face teatru pe chitara a ajuns la rascruce de drumuri. Cei doi "tapinari" organizeaza maine un concert de adio. Reactia fanilor este cea care va da ultimatumul in ceea ce priveste cursul carierei lui Tanase si Covei.

Acum cateva zile am primit un mail de la trupa Tapinarii: "1 aprilie: concert de adio". Initial am zis ca e o pacaleala de 1 aprilie. L-am sunat pe Tanase sa-mi explice cum sta treaba si de ce acest concert de adio. Frustrant, dar adevarat. Nu este vorba de o cearta intre cei doi artisti. Nicidecum. Este, pe de o parte, sentimentul ca ultimul album - "Un rege fara regat" - nu a fost la fel de bine primit de fani, spre deosebire de cele anterioare. Probabil, prea multe simbolisme, prea multa filozofie "adanca" (as spune) pentru unii. Pe de alta parte, concertul, anuntat pentru 1 aprilie in Yellow Club pe site-ul si forumul "tapinarilor", a ridicat probleme in sensul ca multi din cei prezenti pe forum (mai exact, fanii trupei) au vociferat ideea de a-si plati intrarea in valoare de 15 RON. Intr-o industrie muzicala fireasca (cel putin in lumea civilizata), este normal ca la un concert/spectacol al unei trupe valoroase, care are ceva de spus, sa se plateasca bilet. Iar fanii respectivei trupe n-ar trebui nici macar sa chicoteasca. Dar lucrurile inca sunt departe de a se desfasura conform "normalitatii". La noi. "Din punct de vedere strict afectiv si strict muzicalo-sentimental, nu stiu cat ceea ce compun se mai pliaza pe trupa Tapinarii. In ultimul timp sunt mult mai apropiat de filozofie, de a asterne multe ganduri, credinte, convingeri. Publicul «se misca» incet pe noul album, care nu seamana deloc cu nici un album de pana acum este mult mai filozofic, mai «adanc», este viata mea cu foarte multe simboluri (as putea spune maniaco-depresiva) iar fanii nostri poate asteapta altceva. Ca atare, luam o pauza in care sa vedem reactia publicului si daca filozofia mea mai are ce cauta in Tapinarii", mi-a raspuns Adrian Tanase nedumeririi mele.

SENTINTA. Din discutii, a reiesit ca va fi un turneu de adio, cu mai multe concerte in tara, in urma carora decizia celor doi va fi elementara. Ori la bal, ori la spital! Mai exact, Tanase isi face trupa de rock, N.I.B. (Nativity In Black), iar Covei se apuca de stand-up comedy. Singur sau impreuna cu jumatatea sa de trupa. Dar pana atunci, Cosmin lucreaza la noul album solo "Viata de cuplu", care va iesi pe piata in toamna, in timp ce Adrian compune nonstop. "Pentru mine va fi o pauza de compozitie de aproape un an de zile. Simt o nevoie acuta de exprimare, poate si datorita neintelegerilor mele - dintre mine si mine - de a compune, am idei gramada, am scris si scriu mult, tocmai de aceea nu-mi fac probleme. Fie voi continua cu Tapinarii, fie cu trupa mea de rock", a marturisit Adrian.

Un lucru este cert. Ziua de 1 aprilie este "Ziua Judecatii Fanilor".

DISCOGRAFIE
Trupa Tapinarii s-a format in anul 2001. Cosmin Covei facuse un filmulet-portret, avandu-l ca protagonist pe piticul stripper din "The office". A picat examenul, student fiind la Facultatea de Regie a Universitatii Hyperion si a fost obligat sa faca un film cu Ion Dolanescu. Apoi a fost compusa si piesa "Sunt fericit", iar filmuletul s-a transformat in videoclip muzical. Primul lor concert din august 2001 a umplut pana la refuz tot ceea ce era de umplut. De atunci, cantarile au curs garla.

Albume:
  • "Sunt fericit" (2002)
  • "Idei Preconcepute" (Soft Records, 2002)
  • "Utopia" (Soft Records, 2003)
  • "Ultimul Super Erou" (Soft Records, 2004)
  • ×
    Subiecte în articol: culture club trupa tapinarii