x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Inerentele Andreei

Inerentele Andreei

de Luiza Moldovan    |    22 Feb 2007   •   00:00
C(RAMPE)
Vanatorul vaneaza o victima, victima cade sau nu cade victima pustii vanatorului, vanatorul, in functie de mai multi factori, mai incearca o data sau o lasa balta, victima, in functie de tot atatia factori, e fericita prin spatele copacilor sau, dimpotriva, e pilaf cu carne, pentru ca vanatorul e carnivor si-i place, prin urmare, carnea. Ziaristul pe monden vaneaza cantareata de muzica pop, cantareata de muzica pop cade sau nu cade victima ziaristului pe monden si blitzului sau degraba ucigatoriu, mimoza asta sclifosita vine pe la emisiuni si se elucubreaza toata ca de ce n-o lasa-n pace ziaristul pe monden si blitzul sau degraba ucigatoriu, ziaristul pe monden mai vine si pe la alte repetitii cu public (pentru ca el e perseverent) si o tot vaneaza pe cantareata de muzica pop, care face miau-miau sau ham-ham, dupa cum o dicteaza contextul, pare ca-i place sa fie urmarita ca-n filmele politiste (un fel de sindrom Stokholm al soubiznisului), intelege ca fara el, ea n-ar fi, dar totusi, chiar asa, mai baieti?, in fine, ce mai tura-vura, daca acestei canterete de muzica pop i se propune un job de vanator cu blitz degraba ucigatoriu, ea n-are nici o problema, intoarce inelul si se transforma in vanator si acuma vine ea si vaneaza si face si drege si ne ameninta pe noi, poporul, ca sa stam sa ne uitam la emisiunea ei fiindc-o sa vedem foarte multe lucruri interesante, acestea fiind dupa cum urmeaza: nevestele de fotbalisti (trecut, prezent, viitor) si, bineinteles, stiti expresia aia, "vedeta asa cum e ea in spatele scenei", aha, da, da, deci despre scena este vorba si in emisiunea Andreei Antonescu (o stiti, cea libera la mare care sta cu mine la soare), devenita din victima de blitz, vanator cu blitz, oricum, e mult mai bine sa fii vanator decat sa fii vanat, ai scapat de pilaf, dupa principiul "ce tie nu-ti place, altuia ii face" (pai da’ sigur), deci Andreea acum...

... ceea ce nu-i place la altii le face, cum ar veni ea a scapat, ca ea e cea care face si deci. Ah, desigur, transformarea asta din cantareata in ziarist (ma rog, moderator, deci, da?) nu presupune, din cate am inteles cu faina din creierul meu, renuntarea la cariera muzicala (fanii ei sa stea linistiti). Nu. Ci doar atat: Andreea are acum nu una, ci doua cariere. Intelegi? Cariera muzicala (una) si cariera televizuala (a doua), cele doua, tot din cate inteleg eu, se separa, dar totusi se intrepatrund si amandoua compun un tot unitar cu Andreea la mijloc, ca nu stiu cum sa ma exprim.

De fapt, e ceva in Andreea care o transcende si acel ceva este inerentul. Andreea e ca un avva din Pateric, avva Isaac. Caruia i se propusese sa-l faca preot si avva, cand auzi acelea, fugi in pustie ca sa nu-l faca si se ascunse in fan si parintii plecara dupa el si se facu noapte si dadura drumul la magar ca sa pasca linistit si magarul se duse fix in capita de fan in care se ascunsese avva Isaac si dimineata parintii cautara magarul si asa-l gasira pe avva si dadura sa-l imobilizeze pe avva si avva le-a zis: "Nu mai fug, caci este voia lui Dumnezeu, oriunde as fugi dau peste ea". Iete-asa si cu Andreea.

×
Subiecte în articol: arte avva