x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

26 Sep 2008   •   00:00
Info

Publicarea, cu mare întârziere, de către revista Capital a cifrelor de difuzare pe primul semestru al anului 2008 pe site-ul BRAT atestă o realitate anunţată încă din luna decembrie 2007: publicaţia editată de trustul elveţian Ringier a pierdut poziţia de lider pe piaţa săptămânalelor de business în favoarea revistei Săptămâna Financiară, aparţinând Intact Media Grup.




Business: Săptămâna Financiară, lider

Publicarea, cu mare întârziere, de către revista Capital a cifrelor de difuzare pe primul semestru al anului 2008 pe site-ul BRAT atestă o realitate anunţată încă din luna decembrie 2007: publicaţia editată de trustul elveţian Ringier a pierdut poziţia de lider pe piaţa săptămânalelor de business în favoarea revistei Săptămâna Financiară, aparţinând Intact Media Grup.
Potrivit datelor disponibile pe site-ul BRAT, Săptămâna Financiară a vândut în primele 6 luni ale acestui an 35.206 exemplare pe săptămână, faţă de numai 28.900 în cazul Capital. La capitolul vânzare la bucată (în chioşcuri), diferenţa este de peste 8.700 de exemplare în favoarea Săptămânii Financiare. De altfel, încă din mai 2007 Capital a pierdut supremaţia la acest indicator. În ce priveşte tirajul, SFin a tipărit în medie 51.372 de exemplare pe săptămână, în timp ce principalul competitor cu aproape 10.000 de exemplare mai puţin. Gabriela Vrânceanu Firea, director editorial al Săptămânii Financiare, consideră că acest succes se datorează în primul rând forţei echipelor redacţionale şi de business. "Faptul că după nici trei ani de la lansare am ajuns pe locul I este o realizare importantă. Dar la fel de greu va fi de-acum înainte, când va trebui să concurăm cu noi înşine, pentru a ne păstra această poziţie şi pentru a oferi cititorilor noştri un produs de calitate, care să răspundă aşteptărilor acestora", a adăugat Gabriela Firea.


Artă florentină: Luvru, la Bucureşti

O mică parte a impresionantei colecţii a Muzeului Luvru va putea fi vizitată, de azi, la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti.
În ţara noastră au fost aduse 61 de piese reprezentative reunite sub titulatura "Linia şi culoarea. Desene florentine din secolul al XVII-lea". Desenele reprezintă studii după model, schiţe de arhitectură sau proiecte de compoziţii religioase, istorice sau mitologice. Acestora li se adaugă şi două picturi în ulei, ce poartă semnătura lui Carlo Dolci. Este pentru prima oară când aceste desene sunt expuse în afara Muzeului Luvru, fiind în general foarte rar prezentate publicului datorită rarităţii şi fragilităţii lor. "Desenele sunt pe hârtie şi nu pot fi expuse la lumină decât pe o perioadă foarte scurtă. Operele de artă sunt arătate publicului în expoziţii ce nu depăşesc că durată trei luni", a declarat Carel van Tuyll van Serooskerken, directorul Departamentului de arte grafice al Muzeului Luvru. Majoritatea artiştilor prezenţi în această expoziţie au colaborat la realizarea picturilor şi decoraţiunilor murale pentru mai multe complexe monumentale importante din Florenţa, printre care Palatul Pitti, reşedinţa familiei Medici şi Casa Buonarroti, care a aparţinut lui Michelangelo. Expoziţia va fi deschisă până în luna ianuarie, iar programul de vizitare este de miercuri până duminică între orele 11:00 şi 19:00 (până la sfârşitul lunii septembrie), iar de la 1 octombrie între orele 10:00 şi 18:00. (A. V. P.)


BOLŞOI: Turneu cu vedete

Baletul nu este numai un act artistic, ci şi un prilej monden de etalare a toaletelor.
Indiferent pentru ce motiv vin oamenii la un spectacol de balet, aceştia rămân încărcaţi cu mesajul artistic.
În cazul "Galei Baletului Rus", spectatorii vor pleca în mod special îmbogăţiţi spiritual. La 3 octombrie, vedete autentice ale Teatrului Bolşoi (Andrei Uvarov, Nina Kaptsova, Denis Medvedev, Anastasia Yatsenko) vor începe la Iaşi turneul în România. Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti sprijină desfăşurarea evenimentului. "Gala Baletului Rus" face parte din proiectul cultural "ARTA CONTRA DROG",  susţinut de Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film "Dracula",
CIADO şi ANCCSR. Recitalurile galei vor fi dintre cele mai cunoscute spectacole de balet: "Lacul lebedelor", "Corsarul", "Spărgătorul de nuci", "Don Quijote", "Spartacus", "Gissele", "Şeherezada", "Carmen" şi "Frumoasa din Pădurea Adormită".

×
Subiecte în articol: arte