x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Misto! - Show unic cu Diavolii vitezei

Misto! - Show unic cu Diavolii vitezei

de Raluca Grintescu    |    09 Dec 2006   •   00:00
Misto! - Show unic cu Diavolii vitezei

Fanfara Ciocarlia a adus veselia la Sala Palatului. Fanfara Ciocarlia, despre care se spune ca este mai cunoscuta in strainatate decat in Romania, a sustinut joi seara, la Sala Palatului, primul concert de anvergura in Bucuresti.

Fanfara Ciocarlia a adus veselia la Sala Palatului. Fanfara Ciocarlia, despre care se spune ca este mai cunoscuta in strainatate decat in Romania, a sustinut joi seara, la Sala Palatului, primul concert de anvergura in Bucuresti. Inca de la ora 19:00, lumea s-a inghesuit sa ajunga in incinta Salii Palatului, pentru un spectacol inedit pe care artistii din Zece Prajini l-au pregatit special de Sarbatori pentru romani. Asta pentru ca ei au concertat numai in strainatate, unde si-au facut un nume si au un succes colosal. O mie de concerte pe scenele din Europa, SUA si Japonia, premiul pentru cel mai bun documentar la Roma Festival si multe alte aparitii live vorbesc de la sine. Trebuie mentionat insa ca "Fanfara" a fost descoperita de doi germani care au devenit impresarii formatiei de suflatori si percutionisti.

MAI BAIETI! Spectacolul de la Sala Palatului a inceput cu o trupa formata din cativa muzicieni care au interpretat piese la granita dintre flamenco si muzica tiganeasca. Rand pe rand, au venit pe scena si cei pentru care consumatorii de muzica "etno" platisera biletele. "Inc-o data, mai baieti, asta-i hora-n doua parti!", a strigat unul dintre tigani, dand semnalul unui show autentic. Fanfara, mai exact Costica "Cimai" Trifan, Pancirel "Panjo" Costandache, Lazar Radulescu, Oprica Ivancea, Ioan Ivancea, Daniel Ivancea, Constantin "Pinca" Cantea, Monel "Gutel" Trifan, Constantin "Sulo" Calin, Laurentiu Mihai Ivancea, Costel "Gisniaca" Ursu, a cantat, pe langa muzica traditionala romaneasca, si melodii cu ritmuri balcanice si influente flamenco. Dupa ce au interpretat "Kalashnikov" (Goran Bregovic), muzicienii l-au prezentat pe primul lor invitat special, cantaretul bulgar Jony Iliev. Totusi, principalul guest star al serii s-a dovedit a fi Esma Redzepova din Macedonia, despre care organizatorii spectacolului, Emag!c Entertainment, au spus ca a fost desemnata in anii ’70 "Regina a muzicii tiganesti". Acesta a reusit sa impresioneze publicul prin vocea puternica, dar si prin tinuta aurie. "Fanfara Ciocarlia, numaru’ unu-n Romania", asa cum s-au prezentat la final membrii formatiei, si-a luat ramas bun de la romani, dupa bisurile de rigoare.

In lume sunt "The Best Gipsys". Fanfara Ciocarlia, cu un repertoriu ce imbina melodii tiganesti, romanesti, bulgaresti, sarbesti, macedonene, turcesti si multe altele, a pregatit un turneu european, care va incepe la 20 februarie la Zagreb (Croatia) si se va incheia la 26 martie la Helsinki (Finlanda): 29 de concerte in 28 de orase. Fanfara are la activ patru albume ("Radio Pascani", "Baro Biao", "Iag Bari" si "Gili Garabdi") si un DVD _ "Gipsy Brass Legends - The Story of the Band", iar filmul "Iag Bari - Brass on Fire", care povesteste istoria fanfarei din Zece Prajini, a primit premiul pentru cel mai bun documentar la Roma Festival for TV and Radio, de la Skopje.
Alifantis & ZAN, In concert la Nottara - Decembrie, ultimul bal
Nicu Alifantis & ZAN vor sustine luni, 11 decembrie, ultimul concert din 2006 al microstagiunii "Cinci saptamani in balon". Cei "cinci baieti salon" vor evolua pe scena Teatrului Nottara incepand cu ora 19:00. In 2007, turneul continua tot prin teatrele bucurestene, dupa cum urmeaza: 29 ianuarie, Teatrul Bulandra; 5 februarie, Teatrul Tandarica; 12 februarie, Teatrul de Comedie; 19 februarie, Teatrul Ion Creanga si 26 februarie, TNB, Sala Mare. Toate concertele vor avea loc lunea, de la ora 19:00. BUCURIE. Pentru ca mai e putin pana la Craciun, Nicu Alifantis si ceilalti muzicieni din trupa ZAN s-au gandit sa transforme ultimul concert pe anul acesta intr-un motiv de bucurie pentru un pusti din Ploiesti. Baiatul de 14 ani studiaza chitara clasica, este foarte talentat, dar… n-are "obiectul muncii". Luni seara insa, pentru el va fi Ajunul Craciunului: va primi o chitara performanta, in valoare de 3.000 de euro. Un prilej de bucurie va avea si Nicu Alifantis. Va pasi cu emotie si nostalgie pe scena unde, in anii ’80, s-a jucat un spectacol de mare succes, a carui muzica a semnat-o: "Asta seara stau acasa". (Claudia Daboveanu)
Marty Cintron, la Bamboo - Concert No Mercy
Solistul trupei No Mercy, Marty Cintron, a concertat joi seara in Club Bamboo. Fete cu creste, copii insotiti de parinti si cupluri de indragostiti l-au asteptat mai mult de o ora pe Marty sa urce pe scena.

Line-up. Marty Cintron a intrat pe scena neinsotit de ceilalti doi membri ai trupei, fratii Hernandez, insa chiar si asa fetele din public s-au dezlantuit in fata solistului. Publicul a cantat alaturi de Cintron: "Where do you go", "Missing", "Kiss You All Over" si "Please don’t go". Dupa incheierea recitalului, cu o intarziere de vreo jumatate de ora, a intrat pe scena si Animal X. Veseli si in formula completa, Hyena, Vierme, Soparla, King Tzapu (chitara bass), Tzetze (tobe) si Martianu (chitara electrica) au cantat melodii mai vechi si mai noi si i-au avut ca special guest pe Corina si pe Pacha Man. Cu ocazia event-ului, Cintron a lansat albumul "Best of the Best Gold", iar Animal X, dupa aproape sapte ani de cariera, a scos pe piata primul album "Best Of". (Miruna Nicolae)

×
Subiecte în articol: arte fanfara