Începând de la 1 septembrie, în Gara de Nord pot fi admirate fotografii ale unor locuri emblematice pentru Capitală - cum ar fi Primăria Bucureşti, Palatul Cotroceni, Lacul Cişmigiu, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii. De asemenea, între 3 septembrie şi 8 octombrie, în fiecare vineri, Curtea Berarilor va fi scena unor happeninguri culturale animate de ofiţeri de epocă, de Miţa şi Pampon, dar şi de concursuri de karaoke desfăşurate pe romanţe şi melodii de altădată. În fine, la 11 şi 18 septembrie, seara, bucureştenii sunt aşteptaţi în faţa sediului Băncii Naţionale pentru a viziona reprezentaţii teatrale şi a retrăi atmosfera Micului Paris.
Toate aceste acţiuni culturale fac de fapt parte din acţiunea "Povestea oraşului tău", o acţiune derulată de Timişoreana în numeroase activităţi din ţară şi care îşi propun să susţină, să promoveze şi să contribuie la păstrarea adevăratelor valori culturale româneşti. În Bucureşti, epicentrul şi totodată locul de desfăşurare al acţiunii îl reprezintă Centrul Vechi. Voia bună, afacerile, sediile de bancă şi magazinele "de fiţe" nu sunt caracteristici de după 1990 în Centrul Istoric al Capitalei, ci datează cu mult înainte de Club A, Banca Naţională sau Hanul cu Tei, spune istoricul Adrian Majuru.
Campaniei "Povestea oraşului tău" (care are şi site omonim) i se alătură şi un concurs de eseuri care se desfăşoară între 2 şi 16 septembrie. Participanţii - care se întrec pentru premiul cel mare, o excursie cu trenul la Praga - trebuie să scrie povestea unei călătorii imaginare prin Bucureşti, având ca punct de plecare oameni şi locuri de demult.