x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actorul Hugh Grant poate continua o parte din procesul împotriva ziarului Murdoch

Actorul Hugh Grant poate continua o parte din procesul împotriva ziarului Murdoch

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   22:30
Actorul Hugh Grant poate continua o parte din procesul împotriva ziarului Murdoch

Actorul britanic Hugh Grant, care, împreună cu prințul Harry, a dat în judecată compania de presă britanică a lui Rupert Murdoch pentru piraterie telefonică și alte acuzații, poate continua cu o parte din pretențiile sale, dar altele sunt tardive, a decis vineri Înalta Curte din Londra.

Hugh Grant, celebru pentru comedii cinematografice precum „Notting Hill”, a dat în judecată News Group Newspapers (NGN) al lui Murdoch pentru presupusa colectare ilegală de informații care, potrivit lui, ar fi fost comisă în numele tabloidului său, The Sun, scrie Reuters.

Judecătorul Timothy Fancourt a declarat vineri, într-o hotărâre scrisă, că unele acuzații din procesul lui Grant au fost depuse prea târziu, dar altele pot continua până la proces.

De asemenea, NGN i-a cerut judecătorului să respingă procesul lui Harry la o audiere din aprilie, dar o decizie în cazul său nu este așteptată decât după alte discuții în iulie, la care Harry va cere permisiunea de a se baza pe un presupus „acord secret” între Palatul Buckingham și persoane de rang înalt de la NGN.

Grant - care a intentat anterior un proces împotriva NGN în legătură cu tabloidul News of the World, în prezent dispărut, care a fost soluționat în 2012 - a devenit un militant proeminent în ceea ce privește reforma presei de la apariția scandalului de hărțuire telefonică.

Cel mai recent proces intentat de acesta susține că reporterii de la Sun au folosit detectivi privați pentru a-i asculta telefonul fix, pentru a-i plasa dispozitive de ascultare și de urmărire în casă și în mașină, pentru a-i sparge proprietatea și pentru a obține informații private prin înșelăciune.

NGN neagă acuzațiile, iar avocații săi au susținut la audierea din aprilie că este „ireal” ca Grant să nu fi știut suficient de multe pentru a intenta un proces în legătură cu Sun mai devreme decât a făcut-o.

În hotărârea sa, Fancourt a declarat că Grant a introdus cererea sa în legătură cu interceptarea mesageriei vocale - cunoscută pe scară largă sub numele de „phone-hacking” - prea târziu.

Dar judecătorul a declarat că întrebarea dacă acuzațiile lui Grant privind „ascultarea telefoanelor fixe, punerea de microfoane, spionajul, spargerea și instrucțiunile date detectivilor privați de a face oricare dintre aceste lucruri” au fost aduse prea târziu trebuie să fie stabilită la proces.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: hugh grant proces