x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actriţa Jennifer Jones a decedat la 90 de ani

Actriţa Jennifer Jones a decedat la 90 de ani

18 Dec 2009   •   00:00
Actriţa Jennifer Jones a decedat la 90 de ani

Actriţa americană Jennifer Jones, recompensată cu premiul Oscar pentru interpretarea personajului Saint Bernadette în filmul "The Song of Bernadette" din 1943, a decedat în reşedinţa ei din Malibu (SUA), la vârsta de 90 de ani.



Jennifer Jones a avut o carieră strălucitoare în anii 1940 - 1950, printre rolurile interpretate de ea numărându-se şi cel al unei femei metise în drama "Duel sub soare" din 1946.

Totodată, Jones a jucat alături de actori precum Gregory Peck, Laurence Olivier, Humphrey Bogart şi Rock Hudson, cu cel din urmă - în "Adio, arme!" (1957).

Jennifer Jones a fost căsătorită de trei ori, inclusiv cu David O. Selznick, influentul producător al filmului "Pe aripile vântului", dar şi cu industriaşul Norton Simon, a cărui colecţie de artă a stat la baza înfiinţării Norton Simon Museum din Pasadena. Un purtător de cuvânt al acestui muzeu a declarat că actriţa americană a decedat din cauze naturale.

Ultima ei apariţie pe marele ecran datează din 1974, în filmul "Infernul din zgârie-nori/ The Towering Inferno", în care a jucat alături de Fred Astaire.

×
Subiecte în articol: film