x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Avatar" ­ proteste în Italia

"Avatar" ­ proteste în Italia

15 Ian 2010   •   00:00

Asociaţiile de părinţi din Italia protestează faţă de difuzarea peliculei "Avatar" în cinematografele italiene fără nici un fel de restricţii de vârstă, informează variety.com, citată de Mediafax. Pelicula a fost inclusă de distribuitori în categoria producţiilor cu audienţă generală.



"Avatar" va avea premiera în 910 cinematografe italiene, 410 dintre acestea beneficiind de tehnologie 3D. Pelicula este lansată în Italia fără vreo restricţie de vârstă, ca şi în România, Franţa şi în Quebec, spre deosebire de restul teritoriilor unde a fost deja prezentată. În alte ţări, organismele de reglementare în domeniul cinematografiei au restricţionat accesul copiilor la vizionarea peliculei. În SUA, filmul este interzis copiilor sub 13 ani fără acordul părinţilor, pentru că prezintă lupte epice intense, senzualitate, limbaj şi personaje care fumează. În Canada, restricţia de vârstă este de 14 ani. Nici în Germania sau Marea Britanie copiii nu pot vedea filmul decât însoţiţi de un adult. Organizaţiile de părinţi din Italia consideră că decizia de a lansa "Avatar" fără restricţii de vârstă, reprezintă o lipsă de respect faţă de sistemul de protecţie a copiilor din Italia. În "Cizmă", există doar două restricţii de vârstă în cazul copiilor ­ "sub 14 ani" şi "sub 18 ani".

"Avatar" a fost criticat în termeni duri şi într-un articol publicat acum câteva zile în L'Osservatore Romano, cotidianul oficial a Vaticanului, unde a fost calificat drept "o dulcegărie sentimentală", calificând acţiunea filmului drept "insipidă". De asemenea, Radio Vatican, care emite în lumea întreagă, critică filmul lui James Cameron pentru că "promovează acele pseudo-doctrine ce au făcut ca ecologia să devină religia noului mileniu". "Avatar" a ajuns deja pe poziţia a doua a box office-ului mondial, cu încasări totale de 1,4 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: film