x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Bruce Willis, într-un remake după benzi desenate

Bruce Willis, într-un remake după benzi desenate

25 Oct 2009   •   00:00
Bruce Willis, într-un remake după benzi desenate

Fostul soţ al lui Demi Moore, că altfel nu-i putem spune, continuă să se ia prea în serios şi ajunge pe marile ecrane în "Surrogates", un film inspirat din nişte benzi desenate.

Mai întâi a fost computerul. Apoi e-mail-ul, micile telefoane celulare şi internetul. Astăzi, surogate robotizate sexy le ţin locul omologilor lor umani mai puţin atrăgători - oameni obişnuiţi, care nu mai trebuie să se aventureze ei înşişi în lumea reală. În lumea acestor "SURROGATES", oare nu cumva tehnologia a mers prea departe?

5322-104830-surrogates703171l.jpg"Premiza filmului este că surogatele au luat lumea cu asalt, precum telefoanele celulare şi computerele", spune regizorul filmului, Jonathan Mostow. "Surogatele sunt noi dispozitive, care îţi oferă ocazia de a trăi viaţa aşa cum vrei, stând în acelaşi timp confortabil şi în siguranţă la tine acasă. În filmul nostru, surogatele reprezintă forma supremă de libertate în faţa suferinţei fizice şi a preţului mental pe care ni le impune viaţa noastră de zi cu zi. Poţi să trăieşti plăcerea pur şi simplu conectându-te.

Pentru unii însă, aceste surogate sunt echivalentul abandonării ideii de om", continuă Mostow. "Într-o lume în care contactul fizic propriu-zis este din ce în ce mai rar, oare nu cumva însăşi noţiunea de iubire ameninţă să îşi piardă înţelesul? Iată câteva dintre ideile pe care le explorăm în povestea noastră."

Oamenii îşi trăiesc viaţa de la distanţă, din mediul sigur al locuinţei proprii, prin intermediul unor surogate robotice - reprezentări mecanice ale propriului corp, sexy şi perfecte din punct de vedere fizic. Este o lume ideală, unde crima, durerea, spaima şi consecinţele nu există. Când se comite însă prima crimă după mai mulţi ani, zguduind această lume utopică, agentul FBI Greer (Bruce Willis) descoperă că în spatele fenomenului surogatelor se ascunde o uriaşă conspiraţie şi trebuie să îşi abandoneze propriul surogat, riscându-şi viaţa pentru a descifra acest mister.

×
Subiecte în articol: film