x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film “Dispăruţi fără urmă”, emisiune de utilitate publică, la TVR1 şi TVR HD

“Dispăruţi fără urmă”, emisiune de utilitate publică, la TVR1 şi TVR HD

19 Mai 2013   •   16:25
“Dispăruţi fără urmă”, emisiune de utilitate publică, la TVR1 şi TVR HD

Peste 3000 de copii dispar, în fiecare an, în România. Copii rătăciţi, copii răpiţi, adolescenţi care fug de acasă. Copii pe care părinţii lor îi caută, în zadar, de ani de zile.

Emisiunea “Dispăruţi fără urmă”, care se va difuza începând de luni, 20 mai, de la 22:30, la TVR 1 şi TVR HD, este, pentru mulţi dintre aceşti copii, ultima şansă. Ultima speranţă ca ei să mai găsească drumul către casă. Emisiunea de utilitate publică vine în sprijinul acestor copii, al familiilor lor şi al autorităţilor care îi caută.

Pe durata a 30 de minute, în fiecare luni seară, telespectatorii vor urmări poveştile unor copii dispăruţi, cazurile unor adulţi dispăruţi în împrejurări suspecte, dar şi sfaturi pentru prevenirea unor astfel de tragedii. Dispariţiile de copii nu sunt întâmplări izolate, ci evenimente nefericite ce pot apărea în viaţa oricărei familii; au cauze şi pot fi prevenite. Cu ajutorul unui expert criminalist, singurul poliţist din Europa specializat în tehnica îmbătrânirii digitale, Dispăruţi fără urmă va prezenta portretele copiilor dispăruţi, aşa cum ar arăta ei astăzi.

Primele două cazuri

În prima ediţie “Dispăruţi fără urmă” va fi prezentat cazul “Zamfir Lenuţa”. Avea doar 3 ani şi jumătate când a ieşit pe uşa casei, pentru ultima oară. În acea zi, fetiţa pleca, împreună cu frăţiorul ei şi bona acestora, la biserică, pentru ca cei mici să fie împărtăşiţi. Lenuţa nu s-a mai întors niciodată acasă. Frăţiorului ei, femeia care a luat-o pe Lenuţa i-a dat două bomboane şi-un bănuţ.

Şi tot luni, “Dispăruţi fără urmă” va prezenta povestea incredibilă a Anei Maria Chivu, o tânără de 22 de ani din Roşiorii de Vede, care a dispărut de lângă o pădure, în timp ce mergea spre casă. Părinţii, care o caută disperaţi de un an de zile, cred că fata lor a fost răpită.

Telespectatorii au la dispoziţie adresa de e-mail a emisiunii (disparuti@tvr.ro), pagina de Facebook (www.facebook.com/disparuti) şi un număr de telefon (0720.775.556), pentru a intra în legătură cu realizatorii, dacă deţin informaţii despre cazurile prezentate.

Emisiunea “Dispăruţi fără urmă” este o premieră în România. Un program având acelaşi profil - “Chi l'ha visto?” (“Cine a văzut?”) - se difuzează cu succes la Rai3, în Italia. Jurnalistul TVR Adrian Bucur va prezenta noul program, realizat de TVR cu sprijinul Poliţiei Române şi în parteneriat cu Jurnalul Naţional.

×