x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Folclorul, terapie pentru suflet la „Vedeta populară” (TVR 1, duminica, 23 mai, ora 21.00)

Folclorul, terapie pentru suflet la „Vedeta populară” (TVR 1, duminica, 23 mai, ora 21.00)

de Magdalena Popa Buluc    |    21 Mai 2021   •   13:42
Folclorul, terapie pentru suflet la „Vedeta populară” (TVR 1, duminica, 23 mai, ora 21.00)

Cu demnitate şi curaj, prin încercările vieţii. Cu dăruire, pe scenă la „Vedeta populară”.

Folclorul, terapie pentru suflet la „Vedeta populară”! Din Satu Mare la Vaslui, din Prahova la Sibiu şi apoi în Olt. Alţi cinci concurenţi luptă să prindă un loc în semifinala „Vedeta populară”. Iuliana Tudor ne dă întâlnire duminică, ora 21.00, la TVR 1.

„Viața e afară, oameni buni, nu în interior. Ca să trăiești, trebuie să ieși în natură. Ca să se știe de tine, trebuie să ieși în lume!” este mesajul special pentru noi, toţi, al concurentei de 44 de ani, studentă la Ştiinţe Socio-Umane, la Sibiu. De la 13 ani e în cărucior cu rotile, dar nu s-a lăsat doborâtă. A înfruntat toate momentele de cumpănă cu curaj şi demnitate. Are o familie frumoasă, îşi urmează pasiunile şi face foarte mult sport: participă la competiţii și joacă de două ori pe săptămână baschet în scaun cu rotile la Sibiu. De doi ani ia lecţii de canto popular, iar duminică seară vine să ne arate că nimic nu-i stă în cale. La TVR 1, pe 23 mai, de la ora 21.00, Iuliana Tudor ne prezintă cinci noi concurenţi dornici să devină „Vedeta populară”.

Cea mai mare dorinţă a lui este să ducă mai departe tradiţia din Zona Codrului. Deşi are doar 16 ani, vorbeşte despre păstrarea tradiţiilor cu mai multă pasiune şi implicare decât adulţii. Cel mai tânăr concurent la ediţia a patra „Vedeta populară” este elev la Liceul de Arte din Satu Mare şi singurul care cântă din familia sa. Să vedem ce impresie face juriului şi publicului duminică seară, în noua ediţie „Vedeta populară” a sezonului 6.

O parte din ea o trage spre ştiinţele exacte, cealaltă o îndreaptă spre partea artistică. Este medic rezident la reumatologie, dar pasiunea pentru muzica populară o face să viseze şi la o carieră muzicală. Va reuşi să ne aline durerile cu muzica ei ? O cunoaştem pe prahoveanca de 27 de ani duminică seară, în concursul de talente de la TVR 1.

A fost o luptătoare de mică şi ştie că eforturile depuse sunt mereu răsplătite. Datorită vocii ei, în clasa a cincea a primit o bursă de studiu care i-a îndreptat paşii către o carieră muzicală. Tânăra vasluiancă, în prezent la master la Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală din cadrul Universității București, urcă duminică seară pe scena la „Vedeta populară”, să ne convingă de talentul ei.

Şi o studentă la inginerie medicală, domeniu care se ocupă de aparatura din spitale, vrea să facă impresie bună la „Vedeta populară”. Intenţiona să urmeze Conservatorul din Bucureşti, dar pademia a facut-o să gândească mai pragmatic şi a ales o facultate tehnică, mai de viitor. Pasiunea pentru folclor o aduce însă pe olteanca din Romanaţi în faţa juraţilor şi a unei ţări întregi, duminică seară, la TVR 1.

La această ediție „Vedeta populară”, pentru interpretările live din concurs, artiștii îi vor avea alături pe membrii Orchestrei Ansamblului Profesionist Maria Tănase, dirijor Nicolae Drăghia, manager Niculina Stoican.. Spectacolul prezentat de Iuliana Tudor este la TVR 1 pe 23 mai, de la ora 21.00, fiind preluat simultan și la TVRi și TVR Moldova.

×