x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Imnul României s-a auzit pentru prima oară la cinema

Imnul României s-a auzit pentru prima oară la cinema

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   12:45
Imnul României s-a auzit pentru prima oară la cinema
Sursa foto: Hepta

Imnul României s-a auzit pentru prima oară la cinema, la premiera de gală a filmului „Hai, România! - Povestea Generației de Aur”

· Momentul emoționant care a ridicat sala în picioare a fost pregătit de copiii susținuți de SOS Satele Copiilor, asociație care are, la rândul ei, o echipă de fotbal.

· Filmul celebrează totodată aniversarea a 30 de ani de la cel mai intens moment din evoluția și performanțele Echipei Naționale, Campionatul Mondial SUA 1994.

Peste 600 de invitați au fost prezenți la Cinema City din AFI Palace Cotroceni miercuri, 28 februarie, la premiera de gală a filmului „Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, prima producție care prezintă istoria complexă a celei mai vii și intense perioade din fotbalul românesc, anii 1980-2000. O istorie nespusă până acum în totalitate, despre performanțele uluitoare ale unei generații care a pus atât fotbalul, cât și România pe harta lumii. Și care a oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: imnul romaniei generatia de aur