Cinefemina propune o selecție de 11 filme realizate de regizoare din Austria, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Polonia, România, Spania, Suedia și Turcia. În programul de anul acesta sunt prezentate filme documentare și filme de ficțiune foarte diferite ca mod de concepție și de realizare, cu maniere de abordare complexe, de la experimental la povești personale, cu perspective și sensibilități diverse, dar și pline de forță, totodată.„Cinefemina a luat naștere din dorința de a promova viziunile și creațiile artistice ale cineastelor europene. Dorim să aducem în prim plan teme importante precum valorile feminine din lumea artistică, inegalitatea de gen și de șanse din industria de film, dar și să combatem stereotipurile din societate”, a declarat Therese Hyden, Ambasadorul Suediei la București.
„Am susținut acest festival din dorința de a favoriza o schimbare de perspectivă asupra vulnerabilităților, cât privește femeile-regizor. Vocile articulate ale regizoarelor prezente în această ediție Cinefemina, dar și profunzimea discursului lor artistic intră într-un dialog, care, sperăm noi – să insufle mai mult curaj în comunitatea femeilor din industria de film din România, de a-și duce mai departe ideile și pregătirea profesională”, a completat Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Evenimentul este organizat de EUNIC România prin Ambasada Suediei la București, în parteneriat cu Ambasada Spaniei, Delegația Generală Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Turc Yunus Emre, Institutul Francez, Institutul Goethe și Institutul Polonez, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România.
(sursa: Mediafax)