x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Loverboy: afiş de Cannes

Loverboy: afiş de Cannes

de Maria Sârbu    |    12 Mai 2011   •   21:08
Loverboy: afiş de Cannes

165140-untitled-1.jpgCreatorii filmului „Loverboy” selecţionat la Cannes în secţiunea oficială „Un certain regard” au prezentat ieri, la o întâlnire cu presa de la Bucureşti, trailerul şi posterul internaţional ale acestei producţii româneşti (Strada Film) – al doilea lungmetraj al regizorului Cătălin Mitulescu. Afişul este, deci, pentru lansarea de la Cannes, iar pentru lansarea din România se va realiza un alt afiş, după cum spunea producătorul Daniel Mitulescu, care a precizat că selecţia la prestigiosul festival de­monstrează că „Loverboy” are valoare şi că este foarte im­portant ce ţări vor cum­păra aici filmul.

Posterul îi reprezintă pe cei doi protagonişti din „Loverboy”, George Piştereanu (în rolul Luca) şi Ada Condeescu (Veli). Regizorul filmului, Cătălin Mitulescu, a mărturisit ieri că au fost pregătite câteva variante de afiş, dar l-au ales pe acesta (foto) şi aşteaptă să vadă cum va fi primit la Cannes. A spus că are mari emoţii, deşi a mai participat la acest festival. „E o mare onoare să ajung la Cannes. În acest an, Cannes-ul e foarte tare şi ne bucurăm că suntem acolo.” El a dezvăluit câte ceva din timpul muncii la film. Povestea a fost scrisă şi cu ajutorul actorilor principali. „Cred în povestea aceasta, cred în filmul-spectacol, cred că filmul este o artă populară. Filmul adevărat trebuie să aibă succes, fără să fie făcute compromisuri artistice”, a spus regizorul Mitulescu.

Au fost prezenţi şi George Piştereanu şi Ada Condeescu. Când i s-a dat cuvântul actorului Piştereanu, cineva l-a îndemnat: „Fluieră” (aluzie la filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”, în care deţine tot rolul principal), el a replicat: „De data aceasta nu voi fluiera, ci te voi face să mă iubeşti, dacă vrei”. „Loverboy” va fi prezentat şi la TIFF în iunie.

×
Subiecte în articol: film