x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Michael Douglas, de nerecunoscut în rolul lui Benjamin Franklin. Care a fost reacția soției sale, Catherine Zeta-Jones

Michael Douglas, de nerecunoscut în rolul lui Benjamin Franklin. Care a fost reacția soției sale, Catherine Zeta-Jones

de Anastasia Paul    |    08 Feb 2024   •   19:00
Michael Douglas, de nerecunoscut în rolul lui Benjamin Franklin. Care a fost reacția soției sale, Catherine Zeta-Jones
Sursa foto: Hepta

Michael Douglas are 79 de ani și este de nerecunoscut în imaginile de la filmarea serialului Franklin.

Starul hollywoodian a suferit o transformare remarcabilă pentru ultimul său rol, unde întruchipează una dintre cele mai ilustre figuri din istoria Americii, Benjamin Franklin.

O imagine a actorului, în rolul respectivului personaj, a fost lansată pe rețelele de socializare, stârnind entuziasm atât din partea fanilor, cât și a familiei, inclusiv a soției sale, Catherine Zeta-Jones, în vârstă de 54 de ani, care și-a exprimat entiziasmul cu un sincer „Abia aștept!”

Transformarea îl surprinde pe actor cu o perucă pudrată și ținuta emblematică a lui Franklin, cu pălărie și trenci. Acest aspect oferă publicului o privire captivantă asupra viitoarei serii limitate Apple TV+, intitulată Franklin.

Serialul va aprofunda momentele esențiale și faptele îndrăznețe ale lui Benjamin Franklin, interpretat de Douglas, care, la vârsta de 79 de ani, aduce multă experiență rolului.

În prima privire asupra lui Franklin, Douglas este înfățișat înfruntând mările furtunoase și amestecându-se cu elitele franceze, alături de nepotul său, Temple Franklin.

Narațiunea de 8episoade este adaptată după lucrarea câștigătoare a premiului Pulitzer, a lui Stacy Schiff, „O mare improvizație: Franklin, Franța și nașterea Americii”, care relatează manevrele cu mize mari ale lui Franklin într-o perioadă critică din istorie.

Amplasat pe fundalul lunii decembrie 1776, serialul îl urmărește pe Franklin în timp ce acesta se îmbarcă într-o misiune învăluită în secret. Cunoscut pentru experimentele sale electrice „renumite în întreaga lume”, Franklin este portretizat la o răscruce de drumuri, în care „pasiunea și puterea lui sunt puse la încercare”.

Cu firele fragile ale Independenței Americii în mâinile sale, pornește spre Franța într-o operațiune clandestină. În pofida lipsei de pregătire diplomatică formală, faima, inteligența și farmecul lui Franklin reușesc să convingă monarhia franceză să sprijine financiar democrația incipientă a Americii, o victorie esențială pentru Războiul de Independență.

Producția serialului a fost plasată în orașul opulent Versailles - Franța, adăugând un strat de autenticitate povestirii. 
O scenă esențială tachinează intensitatea narațiunii, cu Edward Bancroft, interpretat de Daniel Mays, întrebând: „Avem o alianță?” Răspunsul lui Franklin, oferit de interpretarea lui Douglas, este un hotărât „Avem o bătălie”.

Distribuția ansamblului este o adevărată constelație de talente. Alături de Michael și Daniel sunt Noah Jupe, interpretându-l pe Temple Franklin; Thibault de Montalembert în rolul Contelui de Vergennes; Ludivine Sagnier ca Madame Brillon; Eddie Marsan preia rolul lui John Adams; Assaad Bouab ca Beaumarchais; Jeanne Balibar ca madame Helvetius; și Theodore Pellerin în rolul marchizului de Lafayette.

Franklin promite să fie un serial care arată priceperea actoricească a lui Michael, dar strălucește și o lumină asupra unui capitol din istorie care reverberează cu ecourile diplomației, curajului și căutării neclintite a independenței, notează hellomagazine.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×