x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Nine, pe DVD

Nine, pe DVD

de Sebastian S. Eduard    |    06 Iun 2010   •   00:00
Nine, pe DVD
5746-122462-nine_3d_lores.jpgDupă ce a fost nominalizat de trei ori la Oscar şi de patru ori la Globul de aur, după ce a făcut încasări importante în cinematografe, "Nine" vine şi pe DVD.

Un regizor între două vârste, Guido Contini (Daniel Day-Lewis), încearcă să-şi termine noul film. Singura lui problemă este că în jurul său se află prea multe femei: Luisa (Marion Cotillard) - soţia lui, Carla (Penelope Cruz) - amanta, Claudia (Nicole Kidman) - muza şi protejata lui, dar şi mama (Sophia Loren), toate bătându-l încontinuu la cap.

Evident că totul se desfăşoară pe note de musical. Fellini nu a văzut niciodată versiunea pentru scenă a lui "Nine" pe Broadway (nu-i plăcea să zboare cu avionul), dar a fost mulţumit de ideea că filmele lui rezistă, că atât "8 1/2" şi "Nopţile Cabiria" (care a devenit "Sweet Charity") au fost bazele unor musicaluri care îl încântau. A crescut cu dragostea pentru musicalurile de la Hollywood, în special îi plăceau cele cu Ginger Rogers şi Fred Astaire, care i-au inspirat filmul "Ginger şi Fred".

Rob Marshall ne-a dăruit un omagiu defi­nitoriu lui Fellini, mereu în spiritul marelui regizor italian şi totuşi fără să-l imite niciodată. Cred că Fellini ar fi fost în mod special încântat, nu pentru că este un remake al lui "8 1/2", ci un adevărat oma­giu, de sine stătător.


5746-122461-feelingminnesota.jpgDRAGOSTE FURATĂ
Freddie, o fostă stripteuză, e nevoită să se căsătorească cu Sam Clayton, deşi este îndrăgostită de fratele acestuia, Jjaks.  Acesta vine acasă pentru a participa la nunta fratelui său, însă fură mireasa fără vreo intenţie de a o aduce înapoi la proaspătul ei soţ. Sam va face tot ce îi va sta în putinţă pentru a se răzbuna pe cei doi, pe urmele cărora trimite cei mai abili detectivi. Cu o coloană sonoră impresionantă şi cu un cuplu simpatic format din Cameron Diaz şi Keanu Reeves, filmul vă va ţine cu si­guranţă în suspans.


5746-122463-theblindside.jpgPOVESTEA UNUI ...

Michael Oher nu ştie ce înseamnă să ai o familie, iar fotbalul îi este un sport complet necunoscut. Dar ceea ce cu siguranţă ştie tânărul fără adăpost este cum să supravieţuiască pe străzile ora­şu­lui Memphis. Anne Tuohy, o femeie înstărită, nu are nici cea mai vagă idee despre cum e să trăieşti aşa, însă când cei doi se întâlnesc, Michael îşi găseşte o familie. Odată adoptat, acesta va schimba viaţa tuturor. O poveste tulburătoare inspirată din fapte reale, filmul este un mix extrem de reuşit între adrenalină, acţiune şi emoţii.

×
Subiecte în articol: film