x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Noaptea lungă a scurtmetrajelor

Noaptea lungă a scurtmetrajelor

16 Iun 2016   •   19:40
Noaptea lungă a scurtmetrajelor

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, un eveniment care prezintă scurtmetrajele premiate de marile festivaluri de film şi proiecte îndrăzneţe de artă video, are loc în acest an pe 2 iulie, la Pavilionul Central Romexpo, din Bucureşti. 10.000 de metri părtraţi urmează să fie reinterpretaţi prin film, arte multimedia şi spectacole live.

Evenimentul se desfăşoară pe parcursul a şase ore, urmând să fie prezentate filme premiate la Oscar, Bafta, Festivalul de la Berlin şi Festivalul Clermont-Ferrand. Un moment special va fi asigurat de invitatul special al Nopţii Lungi de anul acesta, artistul hip-hop DOC (Vlad Munteanu). Vlad Munteanu, cunoscut pentru abilitatea de a concepe rime pe loc, va asigura o reprezentaţie de stand-up comedy inspirată de scurtmetrajele din programul evenimentului.

Proiecţia extra al nopţii

La Romexpo va fi prezentată şi instalaţia foto-video „Night Time in Bucharest”, bazată pe lucrările fotografului Adi Tudose şi inspirată de personajele enigmatice ce populează Bucureştiului pe timp de noapte. Cea de-a opta ediţie a maratonului de filme de scurtmetraj are şi un eveniment satelit. În noapte de 2 iulie, răsăritul se va vedea la filme scurte nu doar în Bucureşti ci şi la Cluj, Timişoara şi Braşov. Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte/ Bucureşti pot fi achiziţionate din reţelele MyTicket şi Eventbook începând cu 8 iunie la preţul de 30 de lei în perioada Early Bird (8 iunie – 20 iunie), 35 de lei în perioada Pre-Sale (20 iunie – 2 iulie) şi 40 de lei la faţa locului, în limita locurilor disponibile. Biletul include acces la o noapte întreagă cu scurtmetraje premiate, artă video, food-court cu live cooking şi experienţe culinare artizanale.

Pavilionul central al Romexpo se transformă în instalaţie foto-video, nu doar într-un spaţiu de proiecţii

DOC, un artist hip-hop care cochetează cu stand-up-ul, va improviza în faţa spectatorilor folosindu-se de subiectele filmelor prezentate în cadrul evenimentului    
 

×