x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film OSCAR 2018 Gary Oldman, cel mai bun actor în rol principal

OSCAR 2018 Gary Oldman, cel mai bun actor în rol principal

05 Mar 2018   •   07:15
OSCAR 2018 Gary Oldman, cel mai bun actor în rol principal

Actorul Gary Oldman a primit duminică seară, la Los Angeles, Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, în cadrul celei de a 90-a ediţii a premiilor Academiei americane de film, pentru rolul din filmul "Darkest Hour".

 

La această categorie au mai fost nominalizaţi Timothee Chalamet ("Call Me by Your Name"), Daniel Day-Lewis ("Phantom Thread"), Daniel Kaluuya ("Get Out") şi Denzel Washington ("Roman J. Israel, Esq.").

Acesta este primul premiu Oscar obţinut de Goldman din două nominalizări. Actorul a fost nominalizat şi pentru rolul din "Tinker Tailor Soldier Spy" (2012). El a mai câştigat un Glob de Aur cu rolul legendarului premier britanic Winston Churchill din "Darkest Hour".

Acţiunea filmului "Darkest Hour" se petrece la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, când soarta Europei atârna de un fir, iar nou-numitul premier britanic Winston Churchill trebuie să decidă dacă va negocia cu Adolf Hitler sau i se va împotrivi omului care avea să cucerească aproape întreaga Europă.

Alături de Gary Oldman, în acest film regizat de Joe Wright după un scenariu de Anthony McCarten, mai joacă, printre alţii, Lily James şi Kristin Scott Thomas. AGERPRES

×