x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Oscar, cele mai penibile momente

Oscar, cele mai penibile momente

de Sebastian S. Eduard    |    01 Mar 2012   •   21:00
Oscar, cele mai penibile momente

Oscarul a trecut, iar in spate raman atat momentele frumoase, cat si cele penibile. Ultimul s-a consumat duminica seara, cand actorul brita­nic Sacha Baron Cohen a venit pe co­vorul rosu imbracat in dictator... Acesta nu a fost insa singurul moment ciudat din istoria premiilor...

Sacha Baron Cohen, starul filmelor "Ali G", "Borat" si "Bruno", caruia or­ga­nizatorii i-au spus ca nu i se va permite duminica sa participe la gala de de­cernare a Premiilor Oscar, a putut in cele din urma sa vina la eveniment. Ti­nuta sa nu a dezamagit publicul: im­bracat intr-o uniforma alb-aurie, cu epoleti uriasi argintii, multe me­da­lii si o barba neagra uriasa, asa cum apare si in cel mai recent film al sau, "The Dictator" (o comedie inspirata de un roman scris de fostul dictator ira­kian Saddam Hussein), Sacha Ba­ron Cohen a venit pe covorul rosu pur­tand in maini o urna funerara cu fo­to­gra­fia lui Kim Jong-Il. Flancat de doua garzi de corp fermecatoare, care purtau berete rosii si uniforme kaki, ac­to­rul britanic i-a spus prezentatorului tv Ryan Seacrest – care realiza interviuri cu vedetele care soseau pe covorul rosu – ca tinuta sa era realizata de de­sig­nerul Galliano. Dupa aceea, starul britanic a adaugat in fata camerelor de televiziune, ridicandu-si partea de jos a pantalonilor, ca sosetele sale au fost cumparate din reteaua de magazine Kmart. "Asa cum Saddam Hussein mi-a spus intr-o zi, sosetele sunt sosete si nu merita sa cheltuiesti bani pe ele." Apoi, ridicand cu un gest teatral cutia care continea presupusa cenusa a fostului lider nord-coreean, s-a facut ca o scapa si a varsat intreaga cenusa peste costumul interlocutorului sau, Ryan Seacrest.
In acel moment au intervenit agentii de paza, care l-au impins pe actorul britanic spre iesire.

Alte momente socante
● Discursul incoerent al lui Gwyneth Paltrow cand, a primit, in 1999, pre­miul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru prestatia din "Shakespeare indragostit/ Shakespeare In Love".

● Sarutul pasional dintre Adrien Brody si Halle Berry. Starul filmului "Pianistul" a sarit pe Halle Berry si a sarutat-o cu foc cand s-a urcat pe scena sa primeasca premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, din mainile acesteia, in 2003.

● Regizorul Michael Moore s-a lansat intr-o critica la adresa fostului pre­se­din­te american George W. Bush, in discursul sau de multumire, cand a primit Os­carul pentru cel mai bun documentar, pentru "Cantec pentru un m­a­sa­cru/ Bowling for Columbine", in 2002.

● Hilary Swank a fost atat de uimita ca a primit Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal, in 2000, pentru rolul din "Boys don’t cry", incat a uitat sa il mentioneze pe sotul sau, Chad Lowe, in discursul de multumire.

● Tom Hanks a dezvaluit ca unul dintre profesorii sai din liceu este gay. Acest lucru s-a intamplat cand Hanks a luat Oscarul pentru cel mai bun rol prin­cipal masculin, pentru "Philadelphia", in 1994. Profesorul inca nu vor­bi­se public despre orientarea sa sexuala.

● Angelina Jolie s-a sarutat pasional cu fratele sau, James Haven, la editia din 2001 a Oscarurilor.

● Regizorul Roberto Benigni a alergat pe scaune spre scena unde a primit Oscarul pentru cel mai bun actor, in 1999, pentru rolul din "La Vita e Bella".

● Jennifer Garner s-a impiedicat in trena rochiei sale in momentul cand urca scarile spre scena. "Imi fac singura cascadoriile", a glumit ea.

● David Niven a fost intrerupt de un exhibitionist. Un om gol a fugit prin fata lui Niven, pe scena, cand acesta o prezenta pe Elizabeth Taylor, la cea de-a 46-a gala a Oscarurilor, in 1974.

×