x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Prin Ierburi Uscate, cel mai recent film semnat Ceylan este în Cinema!

Prin Ierburi Uscate, cel mai recent film semnat Ceylan este în Cinema!

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Ian 2024   •   21:00
Prin Ierburi Uscate, cel mai recent film semnat Ceylan este în Cinema!

Samet, un tânăr profesor de arte plastice, termină al patrulea an de serviciu obligatoriu într-un sat izolat din Anatolia. După o întorsătură de situație pe care abia și-o poate explica, își pierde speranța că va scăpa de viața sumbră în care este blocat. Îl va ajuta întâlnirea cu Nuray, ea însăși profesoară, să își învingă angoasa?

Ce m-a determinat să creez o narațiune prin experiențele unui profesor de artă în mijlocul serviciului său obligatoriu în regiunea Anatoliei de Est a Turciei a fost în principal ideea că un astfel de subiect ar putea prezenta o mulțime de situații și evenimente care ar putea oferi spațiu pentru discuții asupra unor concepte de bază, cu care ne confruntăm în mod continuu la noi în țară, precum principalele dihotomii - binele versus rău, și individualism versus colectivism.

Am vrut să transmitem declinul treptat al voințelor personale ale funcționarilor publici și profesorilor trimiși de fragedă vârstă în Orient, unde își încep deseori sarcinile cu o vitalitate idealistă, discrepanțele dintre promisiuni și realitate, cum idealurile se pot transforma în timp în dezamăgiri [...]. Pe măsură ce cineva simte angoasa așezată dintr-un loc, acel cineva simte nevoia să reevalueze conceptele de bine, rău, eșec și inocență.

Filmul își începe weekend-ul acesta călătoria prin cinematografele din țară și pentru moment ajunge la Sfântu-Gheorghe, Constanța, Cluj-Napoca și București.

Vă așteptăm!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Ierburi Uscate Ceylan