x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Regizorul Roman Polanski scapă de procesul în care este suspectat că a agresat sexual o minoră

Regizorul Roman Polanski scapă de procesul în care este suspectat că a agresat sexual o minoră

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2024   •   15:45
Regizorul Roman Polanski scapă de procesul în care este suspectat că a agresat sexual o minoră
Sursa foto: Hepta

Procesul civil împotriva regizorului franco-polonez Roman Polanski, acuzat de agresarea unei minore în 1973, nu va mai avea loc după ce s-a ajuns la o înțelegere între părți, informează AFP.

Procesul era programat pentru august anul viitor la Los Angeles, însă avocatul lui Polanski din SUA a confirmat marți că a fost retras.

Conform declarației avocatului Alexander Rufus-Isaacs, acordul a fost încheiat în vară și a fost finalizat în mod oficial. Procesul a fost intentat în iunie 2023, cu puțin timp înainte de expirarea unei legi din California care a extins termenul pentru depunerea plângerilor legate de agresiuni sexuale.

Reclamanta, identificată ca Jane Doe (n.r. necunoscută), a susținut că Polanski a dus-o la cină, i-a oferit tequila, iar când s-a amețit, a dus-o la locuința sa unde a forțat-o să întrețină relații sexuale. Avocata victimei, Gloria Allred, a declarat anterior că Polanski i-a ignorat rugămințile de a se opri, provocându-i traume fizice și emoționale majore.

Roman Polanski, în vârstă de 91 de ani, este o figură controversată în lumea cinematografiei, lăudat pentru creațiile sale, dar criticat pentru acuzațiile de agresiuni sexuale. În 1977, el a pledat vinovat pentru violul unei minore de 13 ani și a fugit din SUA pentru a evita o sentință mai dură.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: roman polanski agresiune sexuala proces