x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Romanul candidat la titlul de thrillerul anului 2024, Anna O, devine serial pe Netflix

Romanul candidat la titlul de thrillerul anului 2024, Anna O, devine serial pe Netflix

de Redacția Jurnalul    |    03 Iun 2024   •   18:30
Romanul candidat la titlul de thrillerul anului 2024, Anna O, devine serial pe Netflix

Romanul candidat la titlul de thrillerul anului 2024, Anna O devine serial pe Netflix

Studiourile de producție Berlanti și Warner Bros. au achiziționat dreptul de ecranizare a thrillerului Anna O – „cartea despre care se va vorbi cel mai mult în 2024”, cum a fost numită de criticii literari internaționali. Romanul publicat de Editura Trei va fi transformat într-un serial pentru Netflix, iar autorul, scriitorul britanic Matthew Blake, va fi producător executiv alături de Greg Berlanti, Sarah Schechter și Leigh Redman. Realizatorii serialului își doresc ca Anna O să fie următoarea producție de succes după thrillerul „Tu” („You”), ajuns acum la sezonul final pe Netflix și realizat tot de Studiourile Berlanti și Warner Bross.

Thrillerul psihologic Anna O, romanul de debut al lui Matthew Blake, a fost considerat încă de la apariție „un eveniment editorial global” și favorit în cursa pentru cartea anului 2024.

Înainte să se dedice în totalitate scrisului, Matthew Blake a fost scenarist și a lucrat în politică timp de 10 ani. Dar, odată cu succesul ieșit din comun al thrillerului Anna O, care a înregistrat recorduri după recorduri de popularitate, chiar înainte să ajungă în librării, a devenit clar în ce direcție profesională trebuie să se îndrepte. În doar 48 de ore, thrillerul psihologic semnat de Matthew Blake a primit oferte de publicare din 16 țări, iar în primele două săptămâni numărul acestora se ridicase la 23. Astăzi, Anna O este publicată în mai mult de 40 de țări, iar autorul a primit câteva contracte separate cu sume de 7 cifre.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Anna O netflix