x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Shrek pentru totdeauna

Shrek pentru totdeauna

de Adriana Vaduva    |    09 Iul 2010   •   00:00
Shrek pentru totdeauna

Sau cum ar fi ţinutul foarte foarte îndepărtat fără simpaticul căpcăun



S-a luptat cu un dragon malefic. A salvat o prinţesă frumoasă, dar şi regatul viitorilor socri. Aventurile căpcăunului Shrek s-au ţinut lanţ. Şi ce ar mai fi de făcut când ţi s-a îndeplinit şi visul de a o avea ca soţie pe frumoasa Fiona? Nimic, ar spune unii. Poate doar să se transforme într-un soţ model, cuminte şi devreme acasă.

Eroul atâtor aventuri nemaipomenite, Shrek se simte cam stingher în mlaştina lui, ducând o viaţă paşnică alături de Fiona şi cei trei copii ai lor. Aprigul căpcăun, odinioară spaima satelor din jur, a ajuns o adevărată vedetă locală, iar autografele (acordate chiar pe furcile cu care era urmărit până nu demult) sunt la ordinea zilei.

Parcă totuşi, aceste noi "activităţi" nu sunt potrivite unui căp­căun şi nostalgia vieţii de pe vremuri îl face pe Shrek să aplece urechea la vorbele dulci ale maleficului Rumplestilskin, care-i întinde o meşteşugită capcană. Şmecherul şi alunecosul spiriduş îl convinge pe Shrek să semneze un pact prin care îi va ceda o zi din viaţă în schimbul alteia în care să se desfete cu toate plăcerile de odinioară.

Dar lucrurile nu sunt chiar aşa de simple par la prima vedere. Shrek este aruncat într-o ver­siune alternativă şi complet cu susul în jos a Ţinutului foar­te foarte îndepărtat, unde căpcăunii sunt vânaţi, Rumpelstilt­skin este însuşi regele, iar Shrek n-a întâlnit-o niciodată pe Fiona. Există însă şi o parte bună a pactului. Această clauză buclucaşă îl face pe eroul nostru să-şi dea seama cum ar fi fost Ţinutului dacă el nu ar fi exis­tat. Iar Shrek face tot posibilul să întoarcă lucrurile aşa cum au fost, ca să-şi salveze prietenii, să facă lumea aşa cum era înainte, dar, mai ales, să o re­câştige şi pe unica sa iubire.

BOX OFFICE. Timp de trei săptămâni de la lansare, Shrek s-a aşezat confortabil pe prima poziţie în box-office-ul ameri­can. Cu un buget estimat de 165 de milioane de dolari, ultima parte din Shrek a încasat până acum 232.182.469 de do­lari.

Nu rataţi, aşadar, la cinematografele din ţară, cea de-a patra şi ultima (cel puţin deocamdată) parte a seriei. Şi să nu vă pară rău după personaje. Chiar dacă povestea lui Shrek s-a terminat, cea a Motanului încălţat merge mai departe. El va porni în căutarea gâştei cu ouă de aur. Îl vor însoţi în că­lă­torie Kitty (voce Salma Hayek) şi Humpty Dumpty (Zach Ga­lifianakis). Pentru a-i vedea în acţiune mai aveţi însă de aş­teptat până în noiembrie 2011, când a fost anunţată lansarea noului proiect.

×
Subiecte în articol: film