x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Este doliu la Hollywood! Vedeta seriei Harry Potter, Sir Michael Gambon, a murit

Este doliu la Hollywood! Vedeta seriei Harry Potter, Sir Michael Gambon, a murit

de Andreea Tiron    |    28 Sep 2023   •   22:16
Este doliu la Hollywood! Vedeta seriei Harry Potter, Sir Michael Gambon, a murit
Sursa foto: Hepta

„Suntem devastați să anunțăm pierderea lui Sir Michael Gambon”, a transmis familia îndurerată, adăugând: „Michael a murit liniștit în spital, cu soția sa Anne și fiul lui Fergus lângă patul său, în urma unei crize de pneumonie”.

Uriașul actor este cel mai bine cunoscut pentru rolul directorului de la Hogwarts, Dumbledore, în seri de filme Harry Potter.

Sir Michael și-a început cariera de actor în urmă cu mai bine de 60 de ani și a fost unul dintre membrii originali ai Teatrului Național Regal alături de Laurence Olivier.

De asemenea, a jucat rolul detectivului francez Jules Maigret în serialul ITV Maigret, precum și a jucat în serialul BBC, The Singing Detective.

O declarație emisă în numele Lady Gambon și a fiului său, Fergus Gambon, transmite: „Suntem devastați să anunțăm pierderea lui Sir Michael Gambon.

„Iubit soț și tată, Michael a murit liniștit în spital, cu soția sa Anne și fiul Fergus lângă patul său, în urma unei crize de pneumonie”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Co-starurile lui Sir Michael Gambon din Harry Potter, care l-a interpretat pe profesorul Albus Dumbledore în șase filme, se numără printre cei care aduc un omagiu legendei scenei și ecranului după moartea sa la vârsta de 82 de ani.

Daniel Radcliffe a spus că actorul „strălucitor” „și-a iubit meseria, dar nu a părut niciodată definit de ea”.

Rupert Grint a spus că este „modelul său personal” „a adus atât de multă căldură în fiecare zi de pe platou”.

Scriitoarea JK Rowling l-a numit „om minunat” și un „actor remarcabil”.

O altă vedetă a lui Potter, Fiona Shaw, a spus că Sir Michael a arătat de-a lungul vieții sale lungi și variate că „ar putea face orice” ca actor.

Actorul din Dublin, care a murit în spital după o criză de pneumonie, a lucrat în televiziune, film, teatru și radio în cariera sa de șase decenii. A câștigat patru premii Bafta.

×