x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Traseul din “Hobbitul”, recreat în România

Traseul din “Hobbitul”, recreat în România

de Sebastian S. Eduard    |    11 Dec 2013   •   15:23
Traseul din “Hobbitul”, recreat în România

Forum Film România, distribuitor local al producţiilor MGM, a dat startul unui proiect inedit pentru promovarea celui mai recent  film din trilogia The Hobbit – The Desolation of Smaug. Astfel, 13 jurnalişti şi bloggeri români şi cântăreţul Ştefan Stan, au pornit în propria aventură, parcurgand un traseu plin de semnificaţii mitologice, similar cu cel parcurs de cei 13 gnomi din film, dar pe meleaguri romaneşti.
”The Hobbit” prezintă o lume complexă ce are la bază legende şi mituri populare din diverse culturi ale lumii. Multe dintre personajele sau reperele geografice din film se regăsesc şi în bogata mitologie românească, iar scopul aventurii participanţilor a fost să descopere şi să promoveze legende şi mituri locale, dar şi să aducă astfel mai aproape de iubitorii filmului lumea magică de care s-au îndrăgostit în prima parte a trilogiei, lansată anul trecut.

“The Hobbit: The Desolation of Smaug”/”The Hobbit: Dezolarea lui Smaug” este a doua parte a trilogiei inspirate din lumea de legendă a lui J.R.R Tolkien şi intră în acest week-end în cinematografe.

×
Subiecte în articol: hobbitul romania the hobbit