x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Veronica", filmul care a încântat generații de copii. Ce face astăzi actrița Lulu Mihaescu

"Veronica", filmul care a încântat generații de copii. Ce face astăzi actrița Lulu Mihaescu

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2023   •   19:45
"Veronica", filmul care a încântat generații de copii. Ce face astăzi actrița Lulu Mihaescu
Sursa foto: antena3CNN

Filmul "Veronica" a încântat mai multe generații de copii. Dar ce mai face astăzi actrița care a interpretat-o pe fetița năzdrăvană cu trăistuța ei fermecată?

Lulu Mihăescu a debutat la 4 ani în pelicula regizată de Elisabeta Bostan, interpretând rolul unei fetițe orfane. Filmul a apărut în 1972 și povestește peripețiile micuței Veronica. Ea locuiește într-o casă de copii și primește, de ziua ei, o trăistuță fermecată de la Zâna Zânelor. Aceasta îi îndeplinește toate dorințele dar trebuie să asculte sfaturile zânei, să fie cuminte, prietenoasă, darnică. Însă Veronica uită ce i-a promis zânei, așa că trăistuța pleacă. Fetița merge, așadar, în căutarea ei, care reprezintă de fapt o călătorie inițiatică. Veronica trece prin nenumărate peripeții, confruntându-se cu răutatea și minciuna, întruchipate de diverse animăluțe, dar și cu bunătatea, prietenia, curajul. Își va face noi prieteni și se va întoarce apoi acasă, schimbată. 

Povestea este inspirată din fabulele lui La Fontaine. Scenariul a fost scris de Vasilica Istrate și Elisabeta Bostan. Din distribuție fac parte Lulu Mihăescu - Veronica, Margareta Pâslaru - Zâna Zânelor, Angela Moldovan - Smaranda, îngrijitoarea din căminul de copii, Vasilica Tastaman  - vulpea, Dem Rădulescu - Motanul Dănilă, George Mihăiţă - şoricelul Aurică.

Filmul are și o continuare, "Veronica se întoarce".

Dar Lulu Vasilescu a jucat și în alte pelicule regizate de Elisabeta Bostan, “Mama”, “Saltimbacii”, “Un saltimbac la Polul Nord”.

Cu tot succesul pe care l-a avut, ea nu a urmat cariera de actriță. Și-a urmat însă pasiunea pentru muzică și a făcut parte din formația „Timpuri Noi”.

Ea s-a născut în 1968 la Iași iar astăzi se numește Luminița Petre.. În anul 1996 a plecat în Canada, unde și-a întemeiat o familie. Ea are o fată, Ana, acum în vârstă de 26 de ani, și este profesoară de muzică în Vancouver. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Veronica

 

 

×
Subiecte în articol: veronica lulu mihaescu