x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert de Crăciun transmis în streaming de Institutul Italian de Cultură din București, de la Biserica Nostra Signora Assunta din Ovada, Alessandria - Italia

Concert de Crăciun transmis în streaming de Institutul Italian de Cultură din București, de la Biserica Nostra Signora Assunta din Ovada, Alessandria - Italia

de Magdalena Popa Buluc    |    22 Dec 2020   •   11:34
Concert de Crăciun transmis în streaming de Institutul Italian de Cultură din București, de la Biserica Nostra Signora Assunta din Ovada, Alessandria - Italia

În data de 22 decembrie 2020, de la ora 20.00 (ora României), sub patronajul Institutului Italian de Cultură din București, în colaborare cu revista Psychologies – Romania, spectatorii români vor putea asculta Concertul de Crăciun, transmis în streaming de la Biserica Nostra Signora Assunta din Ovada, Alessandria – Italia. Vor interpreta artiștii: Giulia Medicina – mezzosoprană, Lorenzo Medicina – bas și Bruno Medicina – orgă.

Chiar și în perioadele cele mai dificile, muzica și arta reprezintă un punct de referință esențial. Așadar, în ciuda dificultăților cu care ne confruntăm în această perioadă, nu putem decât să mulțumim tehnologiei care ne permite să ne simțim aproape unii de alții - cel puțin spiritual - și să împărtășim câteva momente de reflecție și înălțare. Audiție plăcută și Crăciun Fericit!
 

Giulia Medicina

 


Program

Anonimo - Adeste Fideles (duet)
G. Frescobaldi - Capriccio Pastorale (orgă solo)
F. Gruber - Silent Night (bas)
J. S. Bach - Jesu meine freude (mezzosoprană)
J. S. Bach - Quia fecit mihi magna (bas)
J. S. Bach - Et Exultavit (mezzosoprană)
D. Zipoli - Pastorale (orgă solo)
G. Giordani - Caro mio ben (bas)
G. Caccini - Ave Maria (mezzosoprană)
B. Crosby - White Christmas (bas)
A. Adam - Cantique de Noel (mezzosoprană)
T. Albinoni - Adagio (orgă solo)
S. Alfonso - Tu scendi dalle stelle (duet)

 

Lorenzo Medicina 
 


Giulia Medicina, 23 de ani, mezzosoprană, cu studii în domeniul artei și scenografiei, se dedică între timp muzicii de operă la Conservatorul Vivaldi din Alessandria, sub îndrumarea profesoarei Lilia Gamberini și apoi a profesoarei Anna Maria Chiuri. S-a remarcat ca solistă, interpretând muzică sacră și de operă, în cadrul unor evenimente importante la nivel național, fiind apreciată atât de public cât și de critică.

Lorenzo Medicina, 24 de ani, bas, își începe activitatea muzicală în cadrul unor coruri importante din Genova; ia naștere o pasiune care îl determină să se înscrie la Conservatorul Vivaldi din Alessandria, unde își începe studiile cu Lilia Gamberini, pentru a continua apoi cu Maestrul Riccardo Ristori. Deși foarte tânăr, s-a făcut remarcat ca solist și a avut ocazia de a colabora cu câțiva dintre cei mai renumiți artiști în domeniul muzicii de operă.

 

 

Bruno Medicina 
 

Bruno Medicina a urmat studii de pian cu Maestrul Marco Pasquero și de orgă și compoziție cu Maestrul Attilio Baronti. Deși nu este muzician de profesie (activitatea sa principală fiind de trainer și coach), și-a păstrat întotdeauna pasiunea pentru pian, susținând numeroase concerte atât în Italia, cât și în străinătate. Combinând activitatea sa profesională cu muzica, a dezvoltat un model de înaltă performanță (the F.L.O.W. Power System) care, deși inițial a fost conceput pentru a îmbunătăți rezultatele în domeniul de business și al sportului, s-a dovedit a fi deosebit de eficient chiar și atunci când a fost aplicat muzicii. Așa se face că, de mulți ani, susține cursuri de specializare dedicate îmbunătățirii performanțelor muzicienilor, în cadrul Institutului „Virtuosity Center”, fondat și condus chiar de el.

 

 

×