x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Dirty Shirt pregăteşte "Dirtylicious"

Dirty Shirt pregăteşte "Dirtylicious"

de Alex Revenco    |    21 Sep 2014   •   14:42
Dirty Shirt pregăteşte "Dirtylicious"

Pentru grupul din Maramureş 2014 este un an plin de realizări, dintre care cea mai mare este clasarea pe locul 2 la cel mai mare concurs metal din lume, "Wacken Metal Battle" (în fotografie). De curând, Diry Shirt a evoluat în recital la Posada Rock Festival şi la Festivalul Medieval de la Sighetu Marmaţiei, unde formaţia s-a bucurat de mare succes la public. Una dintre cele mai creative şi harnice formaţii autohtone, Dirty Shirt pregăteşte pentru începutul anului viitor unul din cele mai îndrăzneţe proiecte muzicale de la noi din ţară. Este vorba despre noul album, intitulat "Dirtylicious", ce va fi lansat la începutul lui 2015. Cei care cunosc amănunte despre disc spun că:
"Dirtylicious" a fost înregistrat cu un taraf, ceea ce înseamnă ca sound-ul discului este unul fresh, inovator şi, în acelaşi timp, specific brand-ului Dirty Shirt. Albumul va fi unul "manifest", care doreşte să scoată din anonimat virtuţiile muzicii tradiţionale din Estul Europei combinate cu spiritul metalului şi cu elemente din world music. La înregistrări, alături de cei din formaţie (Dan "Rini" Crăciun, Robert Rusz, Mihai Tivadar, Cristian Bălănean, Pal Novelli, Vlad "X" Toca, Dan Petean) au participat: Marius Sabo (chitară), Andrei Osan (clarinet), Leonard Negrea (ţambal), Ciprian Ghiata (acordeon) şi Cserey Csaba (percuţie).

Mare parte din muncă a fost realizată la Studio 7 Cats din Baia Mare urmând ca în octombrie să se  definitiveze tobele, bassul şi chitarele. La iarnă, albumul va fi mixat şi masterizat la MT Sound Studio din Grenoble, Franţa, de Mihai Tivadar şi Charles "Kallaghan" Massabo.

 

 

 

 

×