x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica „Mihai Eminescu – Vreme trece, vreme vineˮ, în grădina Institutului Cultural Român

„Mihai Eminescu – Vreme trece, vreme vineˮ, în grădina Institutului Cultural Român

30 Iun 2020   •   14:51
„Mihai Eminescu – Vreme trece, vreme vineˮ, în grădina Institutului Cultural Român

O seară de spectacol muzical – poetic, sub genericul „Mihai Eminescu – Vreme trece, vreme vineˮ, va avea loc în grădina Institutului Cultural Român, miercuri, 1 iulie, de la ora 19.00. Astfel, continuă seria evenimentelor culturale în spațiul ICR cu actori din trei generații care se vor reuni pentru a da glas liricii eminesciene.

Maestrului Alexandru Repan i se vor alătura cuplurile de actori Şerban Gomoi –Mihaela Rădescu, Irina Ungureanu – Ionuț Kivu și actorii studenți masteranzi ai UNATC, Liana Ionașcu și Alexandru Ionescu. În contrapunct cu poezia va interveni discursul muzical susținut de o formulă camerală a ansamblului Flaut Power, condusă de maestrul Ion Bogdan Ștefănescu.

Evenimentul este deschis publicului, cu respectarea normelor impuse de starea de alertă, limita numărului de spectatori fiind de 30.

Demersul artistic urmărește să aducă în atenția publicului tânăr atât importanţa dialogului între generaţii, cât și pe cea a dialogului între arte. Scopul este acela al stimulării interesului tinerilor pentru cultura română, prin alăturarea experienţei scenice și a forței a lui Alexandru Repan cu prospeţimea tinerilor actori şi cu virtuozitatea ansamblului Flaut Power. De asemenea, atenția va fi captată prin alternarea poeziei româneşti clasice şi a muzicii româneşti vechi cu folclorul și cu creații muzicale de dată recentă.  „Vreme trece, vreme vine”  se dorește a fi un exercițiu de transmisiune între generații a complexitatății, diversității şi perenității reperelor culturii naționale.

Spectacolul încearcă totodată să demonstreze că arta este o solidă punte între generaţii şi că acestea se influenţează și se stimulează unele pe altele, dar au nevoie de legături clădite și întreținute continuu și de o poveste care să le țină împreună. Deși ritmul vieții contemporane devine tot mai alert, tehnologia avansează incredibil de repede și modelele educaționale și culturale sunt într-o continuă transformare, generațiile trebuie să comunice între ele, iar spectacolul „Vreme trece, vreme vine” are tocmai această menire.

×