x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Noul album semnat Adrian Enescu conţine muzică din filme româneşti şi străine

Noul album semnat Adrian Enescu conţine muzică din filme româneşti şi străine

de Alex Revenco    |    12 Mai 2014   •   18:22
Noul album semnat Adrian Enescu conţine muzică din filme româneşti şi străine

Miercuri, 14 mai, în ceainăria Cărtureşti Verona se lansează un nou produs discografic al muzicianului, compozitorului şi producătorului Adrian Enescu.

Realizat de A&A Records şi Fundaţia Muzza, discul este intitulat “Invisible Movies” şi cuprinde  muzica filmelor din anii '70 şi '80 ('Şapte zile', 'Profetul, aurul şi ardelenii', 'Concurs', 'Faleze de nisip', 'Mircea', 'Să mori rănit din dragoste de viaţă', 'Ringul', 'Bietul Ioanide' etc.), compoziţii din anii 90 ('Hotel de lux', 'Pepi şi Fifi', 'Die Letzte Station', 'Second-Hand', 'Femeia Visurilor') şi chiar din 2013 ('Kyra Kiralina').

Anul trecut, maestrul a fost premiat cu “Lifetime Achievment Award” la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi a primit Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor de Jazz/Premiile Muzza iar în acest an, 'Bird in Space' a fost desemnat CD-ul anului, la Gala Premiilor de Jazz / Premiile Muzza.

Unul dintre cei mai apreciaţi compozitori şi producători de muzică din România, Adrian Enescu a primit de-a lungul anilor 15 premii din partea Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi alte 20 de premii de la Uniunea Cineaştilor din România. A absolvit Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, a fost audient al Facultăţii de Muzică Electronică a Universităţii  Stanford (California). Este membru al UCMR şi a realizat coloana sonoră la peste 60 de producţii cinematografice româneşti şi internaţionale. Este unul dintre pionierii muzicii electronice din România, a compus muzică de film, de teatru şi balet pentru companii prestigioase din Belgia, Italia, Olanda, Japonia, China, Australia. În ţară a colaborat cu Alexandru Darie.




×
Subiecte în articol: Adrian Enescu