Stagiunea online a Corului de Copii Radio: CĂLĂTORIE PE ÎNTREGUL MAPAMOND, la aniversarea a 75 de ani de activitate!
Corul de Copii Radio – un adevărat ”ambasador” cultural al României peste hotare – împlinește 75 de ani de activitate, moment aniversar pentru care ansamblul Radio România pregătise un concert-eveniment, programat în data de 25 aprilie. Din cauza suspendării tuturor evenimentelor publice din stagiunea Sălii Radio, concertul aniversar va fi reprogramat în această toamnă, în prima parte a stagiunii 2020-2021.
Pentru a puncta însă acest moment special și pentru a fi cât mai aproape de publicul său, Corul de Copii Radio a deschis o stagiune online, pe contul său oficial de Facebook.
Prima transmisiune a avut loc chiar în data de 25 aprilie și va fi urmată de alte evenimente similare online, în fiecare sâmbătă a următoarelor săptămâni, de la ora 18.00. Veți putea urmări filmări din concertele ansamblului pe pagina sa oficială de Facebook sau pe pagina Orchestrelor și Corurilor Radio România.
Primele transmisiuni video de care vă veți bucura fac parte din spectacolul ”MERIDIAN”, înregistrat la Sala Radio în data de 5 mai 2019.
La inițiativa dirijorului RĂZVAN RĂDOS, Corul de Copii Radio a propus publicului un program extrem de variat, de pe întreg mapamondul. De la Europa la Africa, de la Asia la America, copiii vă vor purta pe toate meridianele lumii prin melodii cântate în limba originală, ce redau diversitatea extraordinară a diferitelor culturi de pe Glob. Veți asculta cântece tradiționale din Coreea, Canada, Suedia, Noua Zeelandă, Rusia, India, Siria ș.a.
În fiecare transmisiune programată veți călători imaginar alături de Corul de Copii Radio pe un alt continent, prin melodii ce evocă civilizațiile, tradițiile și cultura respectivei zone a Pământului. Dacă sâmbăta anterioară stagiunea online a debutat cu o incursiune în continentul american, sâmbătă, 2 mai (18.00), veți călători chiar prin Europa alături de micii muzicieni ai ansamblului. Evenimentul s-a derulat în acompaniamentul pianistei MAGDALENA FAUR și a fost prezentat de actorul DRAGOȘ HULUBA.
Creat în 1945, Corul de Copii Radio e fost și este o adevărată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii și o ”pepinieră” de talente pentru scena muzicală românească. Aici au făcut primii pași în cariera artistică Ileana Cotrubaş, Silvia Voinea, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Roxana Briban, Roxana Constantinescu şi mulţi alţii.
Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA şi Canada, au adus ansamblului Radio România preţioase distincţii şi premii. Mai mult, în 2004, corul a avut onoarea de a primi titlul de ”AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE”, acordat de către Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană.

Ştiri din .ro
„Mistreţul orb şi alte prevestiri”. O colecţie de poveşti fascinante, de Nicolae Dan Fruntelată. De mâine, cu Jurnalul. „Doar cultura ne poate vaccina împotriva tuturor pandemiilor din lumea asta”

Serialul dramă Pe viață (For Life), din 12 aprilie, la AXN. Drumul de la o condamnare pe viață la o carieră în avocatură

BAFTA 2021: road-trip-ul american Nomadland triumfă

Kunsthalle Bega anunță deschiderea sezonului expozițional cu solo showul Laurian Popa - Soft Objects

Actorul platit cu 1,7 milioane dolari/episod, în serial la TVR1
Experimentul DAU. Natasha, premiat cu Ursul de Argint la Berlin, lansat în premieră pe TIFF Unlimited

Artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII reprezintă România la Competiția Internațională GOLDEN DANCE

Romanian Classics in English: Serie de evenimente sincretice dedicate lui Liviu Rebreanu (literatură, teatru, film și muzică) la ICR Londra
„LIBERTY”, unul dintre cele mai recente proiecte europene TNRS, aduce noi oportunități pentru tinerii artiști

Experiment fotografic, pictură live și performance Poetrip în luna aprilie la galeria Celula de Artă din București

Competiția One World Romania 14

Ediție aniversară a Zilelor Filmului Românesc, cu ocazia împlinirii a 15 ani de existență a ICR Stockholm

Italia o citește pe Doina Ruști. „Omulețul roșu”, reeditat la Roma după 10 ani de la succesul primei traduceri

Gheorghe Săsărman - 80. Lansare de carte: „Alfabetul distopiilor”
