x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru 62 de ani de Comedie

62 de ani de Comedie

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Ian 2023   •   21:15
62 de ani de Comedie
Sursa foto: Mihnea Irimia

Pe 5 ianuarie 2023 s-au împlinit 62 de ani de existență a Teatrului de Comedie din București, eveniment care a fost marcat, ca în fiecare an, printr-un spectacol pregătit de actori pentru actori și pentru ceilalți colegi din echipa teatrului, devenită în timp o adevărată familie. Pentru că sub semnul unei mari familii a fost înființat de Radu Beligan în 1961, pe data de 5 ianuarie, odată cu premiera spectacolului „Celebrul 702” de Alexandru Mirodan. În timp, echipele s-au schimbat, au urmat ani de excelență artistică dar și perioade aspre, constant rămânând acel spirit tânăr, purtător de mesaj și de umor de calitate care s-a aflat încă de la așezarea primei pietre de temelie.

La 62 de ani Teatrul de Comedie a simțit nevoia unei reîmprospătări, din care a rezultat o acțiune de rebranding, pregătită cu grijă încă de anul trecut și care a fost inaugurată la aniversare. Astfel, Teatrul de Comedie are acum o nouă identitate, care amintește de începuturile curajoase din anii 60, dar care îl va și susține în tot ce va construi de acum înainte. Acțiunea de rebrand-uire a vizat logo-ul instituției, website-ul, signalistica interioasă, design-ul biletelor și alte elemente vizuale, concepute de graphic designer-ul Ioana Pârvan.

 Momentul artistic pregătit special pentru aniversare s-a desfășurat în acompaniamentul muzical al actorului Luca Rusu și a fost realizat de o parte din echipa de actori a Teatrului de Comedie: Dan Rădulescu, Andreea Alexandrescu, Lucian Ionescu, Ana Maria Turcu, Bogdan Cotleț, cărora li s-a alăturat actorul Alex Bogdan.

Din public, au fost aplaudați de colegii de breaslă, printre care s-au numărat: Iarina Demian, George Ivașcu, Marina Constantinescu, Gelu Nițu, Ștefan Bănică, Ilona

Brezoianu, Mihaela Teleoacă, Gloria Găitan, Vlad Drăgulin, Paul Ipate, Cătălina Grama (Jojo) etc.

 Ne invităm spectatorii să acceseze noul site (www.comedie.ro), pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

×
Subiecte în articol: teatrul de comedie