x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Tinerii magicieni și almanahul hoților

Tinerii magicieni și almanahul hoților

de Diana Scarlat    |    06 Ian 2021   •   10:49
Tinerii magicieni și almanahul hoților

La granița confuză dintre fantezie și realitate, o carte cu și despre secretele magicienilor ne dezvăluie ce se ascunde în spatele cortinei, dar și în spatele aparențelor vieții celor care au aptitudini speciale. În cartea „Tinerii magicieni și almanahul hoților”, scriitorul – la rândul lui special – Nick Mohammed ne duce către o cunoaștere mai puțin obișnuită, în lumea de astăzi.

 

Comediant, actor și scriitor britanic, Nick Mohammed s-a născut la Leeds, în Marea Britanie, iar viața și cariera lui spun foarte mult despre alegerile făcute cu inima: a studiat geofizică și a abandonat un doctorat în seismologie, la Cambridge, pentru a se dedica vieții culturale, magiei și showbizului. A jucat în mai multe producții de televiziune și a fost membru al Cercului de Magie din Bradford timp de 18 ani. „Tinerii magicieni și almanahul hoților”, carte apărută recent în România, este o poveste amuzantă și plină de aventuri, despre magie, așa cum poate fi ea percepută la vârsta inocentă a copilăriei.

 

Mai multe tipuri de vrăjitori

 

Pe o stradă din Londra, patru viitori prieteni stau în fața ușii albastre cu un aspect surprinzător de banal, ușa Cercului de Magie. Alex nu e prea vorbăreț, dar e uimitor ce poate face cu un pachet de cărți de joc. Zack e, fără îndoială, unul dintre cei mai buni hoți de buzunare din țară (dar întotdeauna pune la loc lucrurile pe care le-a „furat“). Cu ajutorul hipnozei, Sophie a convins-o pe coordonatoarea organizației de cercetașe că toate colegele ei sunt meduze. Jonny, care este, probabil, cel mai înalt băiat din univers, combină știința și magia, pentru a obține efecte spectaculoase: explozii, de cele mai multe ori. Scriitorul, la rândul lui magician, Nick Mohammed, ne invită să-i însoțim pe acești tineri speciali, într-o aventură care ar putea să presupună căutarea unei cărți secrete.

 

Arta și magia au origini comune. Lumea contemporană poate ascunde la fel de multă magie ca și cea din trecut, iar aventurile celor care dețin aceste secrete sunt spectaculoase.

×