Tinerii magicieni și almanahul hoților
La granița confuză dintre fantezie și realitate, o carte cu și despre secretele magicienilor ne dezvăluie ce se ascunde în spatele cortinei, dar și în spatele aparențelor vieții celor care au aptitudini speciale. În cartea „Tinerii magicieni și almanahul hoților”, scriitorul – la rândul lui special – Nick Mohammed ne duce către o cunoaștere mai puțin obișnuită, în lumea de astăzi.
Comediant, actor și scriitor britanic, Nick Mohammed s-a născut la Leeds, în Marea Britanie, iar viața și cariera lui spun foarte mult despre alegerile făcute cu inima: a studiat geofizică și a abandonat un doctorat în seismologie, la Cambridge, pentru a se dedica vieții culturale, magiei și showbizului. A jucat în mai multe producții de televiziune și a fost membru al Cercului de Magie din Bradford timp de 18 ani. „Tinerii magicieni și almanahul hoților”, carte apărută recent în România, este o poveste amuzantă și plină de aventuri, despre magie, așa cum poate fi ea percepută la vârsta inocentă a copilăriei.
Mai multe tipuri de vrăjitori
Pe o stradă din Londra, patru viitori prieteni stau în fața ușii albastre cu un aspect surprinzător de banal, ușa Cercului de Magie. Alex nu e prea vorbăreț, dar e uimitor ce poate face cu un pachet de cărți de joc. Zack e, fără îndoială, unul dintre cei mai buni hoți de buzunare din țară (dar întotdeauna pune la loc lucrurile pe care le-a „furat“). Cu ajutorul hipnozei, Sophie a convins-o pe coordonatoarea organizației de cercetașe că toate colegele ei sunt meduze. Jonny, care este, probabil, cel mai înalt băiat din univers, combină știința și magia, pentru a obține efecte spectaculoase: explozii, de cele mai multe ori. Scriitorul, la rândul lui magician, Nick Mohammed, ne invită să-i însoțim pe acești tineri speciali, într-o aventură care ar putea să presupună căutarea unei cărți secrete.
Arta și magia au origini comune. Lumea contemporană poate ascunde la fel de multă magie ca și cea din trecut, iar aventurile celor care dețin aceste secrete sunt spectaculoase.

Ştiri din .ro
Jurnalul vă oferă o carte de neratat: ”Crimă pentru pământ”, al treilea volum al "Trilogiei Ţărănești", de Dinu Săraru
Primăvara începe la TVR cu o ofertă specială pentru cinefili: Producţii de toate genurile, numeroase seriale şi un weekend dedicat doamnelor - în prima săptămână din martie

La Golden Globes triumfă „Nomadland” şi „The Crown”

„Lecţia”, în regia lui Felix Alexa, prima premieră a anului la Teatrul „Nottara”

1 MARTIE. Cuvinte și imagini cu șnur alb-roșu, de la creativitatea românească pentru lumea întreagă

Sticla – material nobil, cu o istorie bogată în artă
Globurile de Aur 2021: Nomadland, The Crown, Schitt's Creek, The Queen's Gambit
1 MARTIE. Cuvinte și imagini cu șnur alb-roșu, de la creativitatea românească pentru lumea întreagă
Repertoriul TNB la început de martie

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a fost onorat de Ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa David Saranga, cu o vizită oficială
Cristian Măcelaru și Daniel Ciobanu, într-un concert excepțional Beethoven, cu bilete puse în vânzare pe 1 martie

„Carmen” - operă în concert, „Astor Piazzolla 100” și „La Bohème”, pe scena Operei Naționale București

Cel mai nou proiect media al TVR continuă, în 28 februarie, cu Experimentul Bucureşti, regizat de Tom Wilson
„Lecţia”, în regia lui Felix Alexa, prima premieră a anului la Teatrul „Nottara”
