x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Cleopatra Stratan De la Ghiţă la... Zunea, zunea!

De la Ghiţă la... Zunea, zunea!

de Luminita Ciobanu    |    01 Iun 2009   •   00:00
De la Ghiţă la... Zunea, zunea!

A venit pe lume dintr-o mare dragoste. A fost aşteptată timp de trei ani de părinţii săi, Pavel şi Rodica Stratan.

Pavel era celebru când micuţa Cleopatra a venit pe lume. Era începutul lui Brumărel (6 octombrie 2002), iar Pavel Stratan tocmai lansase celebra piesă "Eu beu" şi pregătea alte noi melodii care s-au bucurat de un mare succes.

Cum muzica este universul în care micuţa Cleo a crescut, pasiunea pentru cântec a prins rădăcini în sufletul ei în mod firesc. Îşi asculta tăticul cântând şi, în timp ce-l admira, "înregistra" şi "cântărea" fiecare vers, fiecare notă. Avea doar 2 ani şi jumătate când l-a însoţit pe Pavel Stratan la studioul de înregistrări ca să imprime piesa "Mama". "Tati, eu ştiu acest cântec!", i-a spus cu bucurie în glas Cleopatra.

Tăticul n-a stat pe gânduri şi, surprins în mod plăcut, şi-a aşezat copila la microfon. "Mama" a devenit astfel cântecul micuţei Cleo. Şi nu unul oarecare. Au fost primii paşi în cariera micuţei artiste care la scurt timp a cântat alături de tăticul său la Bucureşti. A susţinut un prim recital la lansarea unui nou disc al lui Pavel Stratan şi a primit ropote de aplauze. Succesul s-a repetat la scurt timp la Chişinău.

Melodia "Ghiţă" este un hit îndrăgit de toţi copiii, însă şi de părinţi şi bunici. Cine nu şi-a pus, poate, întrebarea ce purta Cleopatra în valiza roşie? Poate visele unui copil genial şi, de ce nu, gândurile bune care se îndreaptă spre ea din toate colţurile lumii, am spune noi!

Primul album al Cleopatrei, intitulat sugestiv "La vârsta de trei ani", a fost o mare reuşită. A primit numeroase premii şi a obţinut chiar dublul disc de platină. Cleopatra a intrat apoi în Cartea Recordurilor drept cea mai tânără interpretă de succes după ce a doborât nu mai puţin de cinci recorduri mondiale: cea mai tânără interpretă care a înregistrat un album, cea mai tânără interpretă într-un concert live, cea mai bine plătită artistă tânără, cel mai tânăr solist care a primit trei premii MTV, respectiv cea mai tânără interpretă a unui hit ("Ghiţă").

Prin cel din urmă record l-a depăşit pe francezul Jordy, a cărui melodie "Dur, dur, d'etre bebe" a făcut furori în anii '90.

Cleo a crescut şi, la vârsta de 5 ani, a înregistrat un nou album. Cum se putea numi altfel decât "La vârsta de cinci ani"?

Cleopatra se pregăteşte să meargă din toamnă la şcoală. Chiar are ghiozdănelul pregătit cu tot ce-i trebuie şi aşteaptă cu nerăbdare momentul în care va păşi în clasă în cea dintâi zi de şcoală. Cum este un copil absolut normal, micuţei Cleo îi place să deseneze, să aştearnă pe hârtie minunatele poveşti ale copilăriei.

Merge în fiecare dimineaţă la grădiniţă unde învaţă alături de colegii de vârsta ei jocuri, poezii, cântecele, fără să afişeze vreo clipă atitudine de vedetă! A învăţat asta de la tatăl său!

×
Subiecte în articol: cleopatra stratan