x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale A miscat mortul

A miscat mortul

de Marius Tucă    |    07 Sep 2005   •   00:00

Generatia ratata de alaltaieri a devenit azi promisiunea pentru o generatie de platina. Jucatori care au prins un meci bunicel mai aveau putin si deveneau eroi nationali.

Victoria din meciul cu Cehia a descatusat toate energiile care produc laude si osanale. "Tricolorii" nici n-au apucat sa se bucure prea mult, caci au fost ametiti de atata dragoste si ridicati in slavi. Victor Piturca a fost transformat in marele strateg, marele antrenor, marele carmaci in mai putin de 24 de ore.

Constantenii au iesit pe strazile orasului dupa terminarea partidei pentru a sarbatori victoria. Generatia ratata de alaltaieri a devenit azi promisiunea pentru o generatie de platina. Jucatori care au prins un meci bunicel mai aveau putin si deveneau eroi nationali. Mircea Sandu, fluierat si huiduit peste tot pana la meciul de la Constanta, s-a trezit cu un zambet larg cat istoria blaturilor din fotbalul romanesc.

Ziaristii nu mai prididesc sa laude echipa, dedicandu-i pagini intregi. Incredibil, dar adevarat! Atmosfera pare a fi desprinsa dintr-o tara in care fotbalul e fenomen national si rezultatele sunt pe masura. Am castigat vreo competitie internationala si noi n-am aflat? Ne-am calificat la vreun turneu final si n-am fost informati? Dupa cate stiu eu, inainte de meciul cu Cehia, tocmai ne pregateam de priveghi. Eram cu mortul pe masa si in pline pregatiri pentru trecerea la cele sfinte. Se scria de zor la discursurile pentru inmormantare, pomana si parastas. Si dintr-o data, cand a parut ca misca un pic mortul, ne-am trezit si noi ca vrem sa-l scoatem la o plimbare, la sosea. Baieti, nu va mai aruncati asa sa-l bruscati, ca va baga astia la necrofilie. Mai asteptati putin si scapati mai ieftin ca profanatori de morminte.

Usor cu mortul pe scari!

×
Subiecte în articol: editorial