x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Alesul Morar

Alesul Morar

de Marius Tucă    |    10 Noi 2005   •   00:00

Daniel Morar parea o solutie inteleapta pentru Departamentul National Anticoruptie. Iluzia s-a destramat mai rapid decat ma asteptam.

Procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, in aparitiile publice de pana acum a surprins mai degraba prin sfiiciunea sa de ardelean decat prin tupeu si cutezanta. Nu-i nici bine, nu-i nici rau, dar ne asteptam ca un sef al luptei impotriva coruptiei sa fie ceva mai aprig in iesirile sale publice. Daca ma gandesc bine, cred ca e vorba de o prejudecata. La ce i-au folosit toate iesirile spectaculoase domnului Bodu, de exemplu, daca Gigi Becali l-a umilit prin toate instantele de pana acum?

Domnu’ Morar tace si face, mi-am zis! Stilul omului se ridica deasupra atmosferei generale, mi-am repetat mai mult pentru mine, si probabil ca primele rezultate n-o sa intarzie sa apara. Sfios, dar in acelasi timp ferm, calculat, tanar, dar cu suficienta experienta, Daniel Morar parea o solutie inteleapta pentru Departamentul National Anticoruptie. Iluzia s-a destramat mai rapid decat ma asteptam. Prima informatie pe care a livrat-o presei a fost cea legata de Adrian Nastase, care l-ar fi sunat sa-l intrebe despre "dosarul Zambaccian".

Dintr-o data m-am intors in timp, eu amintindu-mi de hartuiala lui Traian Basescu, care vreme de patru ani a batatorit cararile care duceau la parchete. La putin timp am avut si confirmarea: redeschiderea "dosarului Zambaccian" de catre DNA. Rolurile, daca tot s-a schimbat puterea, s-au inversat, si Daniel Morar stie cel mai bine acest lucru. Daca nu cumva n-a fost adus special pentru aceasta cauza. Asa ca banuim cine l-a adus pe Daniel Morar de la Cluj si, mai ales, de ce. Dar poate ca noi suntem rautaciosi si rauvoitori si ne inselam, iar domnul Morar ne va demonstra o data cu trecerea timpului ca ne-am inselat.

Intre timp, tanarul sef al DNA a cerut si aprobare pentru girofar, sper ca a primit-o, asa ca lupta impotriva coruptiei poate incepe. Sigur, noi nu suntem dintre cei care asteptam arestari peste noapte, in miez de noapte sau la noapte si nici arestari la kilogram. Cu atat mai putin, arestari de dragul arestarilor, insa nici nu putem sa fim luati de fraieri ca lupta impotriva coruptiei a inceput, iar Daniel Morar, calare pe balaur, este portdrapelul, neinfricatul, neinduplecatul, alesul ei.

Ca sa vedem cat de sincer este cu el insusi domnul Morar, facem si noi o intrebare pentru domnia sa: Ce politician, in afara de Adrian Nastase, l-a mai sunat de cand a fost numit sef al DNA?
×
Subiecte în articol: editorial morar