x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ar trebui să nu uităm!

Ar trebui să nu uităm!

de Maria Coman    |    12 Noi 2015   •   07:08
Ar trebui să nu uităm!
Sursa foto: Robert Chirileanu

Sunt atât de multe de spus şi de făcut după tragedia de la Colectiv, încât cred că e foarte important, după ce va trece emoţia iniţială, să nu uităm ce s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat şi cum s-a întâmplat. Şi va trebui să încercăm să aflăm cum a fost posibil aşa ceva şi să facem ceva ca să nu se mai întâmple. Fiecare dintre noi. Ar trebui să nu uităm şi să ne schimbăm noi înşine. Să ne gândim de două ori înainte de a ne spune „lasă că merge şi aşa”.

Ar trebui să nu uităm ce am făcut, fiecare dintre noi, zilele acestea, dar şi ce nu am făcut. Şi ce nu am făcut să facem altă dată. Pentru că ne place sau nu, oricâte guverne s-ar schimba, oricâţi preşedinţi ar veni, schimbarea trebuie să fie a noastră. Noi suntem cei care nu mai trebuie să acceptăm că angajaţii de la ISU iau şpagă ca să autorizeze o bombă cu ceas. Noi suntem cei care nu mai trebuie să acceptăm să dăm aceeaşi şpagă ca să autorizăm aceeaşi bombă cu ceas. Şi tot aşa. Depinde doar de noi, de acum înainte. Nu-mi iese din cap, de la incendiu încoace, o melodie care se numeşte „dacă accepţi asta, copiii tăi vor fi următoarele victime”. Şi, ne place sau nu, acesta e adevărul.

Ar trebui să nu uităm emoţiile acestor zile şi cum am aşteptat cu sufletul la gură informaţii despre cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi. Pentru ei, pentru cei care nu mai sunt, dar şi pentru noi, cei care mai suntem.
 

×