x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Aviara si umorul

Aviara si umorul

de Marius Tucă    |    26 Oct 2005   •   00:00

De la umorul involuntar pana la umorul bascalios, Romania este cel mai mare producator de umor din Europa.

Incredibil, dar adevarat: primele doua "victime" ale gripei aviare sunt Cornel Gaina si Dorin Cocos. Primul, proprietarul celui mai mare complex turistic din Delta, a ramas fara turisti in urma isteriei declansate de autoritati, iar cel de-al doilea este victima unei campanii de presa duse in aceasta perioada impotriva doamnei Elena Udrea.
Cele doua exemple ne arata, daca mai era nevoie, ca in Romania nu te plictisesti niciodata. E atat de interesanta tarisoara asta, incat nu-ti vine s-o parasesti orice ar fi! Ba chiar prea interesanta cateodata! De-aici si vremurile la fel de interesante pe care le traim. Cred ca supravietuirea ei si a noastra a stat si inca mai sta in umor!

De la umorul involuntar pana la umorul bascalios, Romania este cel mai mare producator de umor din Europa. Mai ales in momente de criza, suntem in stare de creatii antologice. Din pacate, aceasta mare calitate se transforma de multe ori in pacat. Pentru ca la noi extremele se regasesc si cand vine vorba despre umor. Bascalia, binevenita de multe ori, este prezenta la romani pana si-n momentele care ar trebui sa fie solemne. Nu mai departe de acum cativa ani, Ziua nationala a Romaniei a fost transformata intr-o zi a fasolei cu carnati. Astfel incat imnul national s-a amestecat cu zgomotul polonicelor lovite de cazane, solemnitatea mirosea a carnati, iar oamenii de stat erau imbibati cu fasole.

Si uite-asa umorul nostru nebun, brat la brat cu bascalia noastra sanatoasa, nu ne lasa sa murim, dar nici nu ne lasa sa traim! Asa cum ar trebui, asa cum ne-am dori cu totii! Avem un pic mai mult umor decat ar trebui, mult mai multa bascalie decat putem duce si o pofta de rasul lumii care nu ne e satisfacuta nici de aceste "prea mult, prea multe". Asa cum domnii Gaina si Cocos sunt victimele gripei aviare, si noi suntem victimele propriului umor, propriei bascalii!

×
Subiecte în articol: editorial