x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Basescu, fata-n fata cu tambalul

Basescu, fata-n fata cu tambalul

de Marius Tucă    |    24 Ian 2007   •   00:00

Si-n cele din urma, presedintele a aparut. Ca un trandafir imbobocit. Jumatate spasit, jumatate arici. Infasurat in petalele prezidentiale ne-a transmis deopotriva dispretul sau pentru clasa politica, ce bine da asta la popor, cat si gratitudinea pentru cei care l-au ales. A fost un Basescu fara sa mai fie Basescu.

Si-n cele din urma, presedintele a aparut. Ca un trandafir imbobocit. Jumatate spasit, jumatate arici. Infasurat in petalele prezidentiale ne-a transmis deopotriva dispretul sau pentru clasa politica, ce bine da asta la popor, cat si gratitudinea pentru cei care l-au ales. A fost un Basescu fara sa mai fie Basescu. Dupa toate cele intamplate in ultimele doua saptamani, de la biletelul parfumat scos la iveala de febletea politica a domniei sale, Basescu pe care-l stim ar fi trebuit sa taie si sa spanzure in stanga si-n dreapta sa se dezica chiar si de "tradatorii" din Partidul Democrat. Asa cum nu-i sta in obicei, dupa ce a aruncat putin Romania in aer, a inceput sa-i oblojeasca ranile. Spiritul sau de razboinic pana la capat s-a pierdut pe undeva intre Cotroceni si TVR, nu spun unde, si, probabil, ca nu va fi gasit prea curand. Ba mai mult decat atat, intaiul cetatean al tarii s-a facut cu un aer feciorelnic, asa cum nu s-a mai intamplat, ca nu stie cine a declansat criza politica si a cerut ca vinovatii sa fie prinsi. Care vinovati, frate Balcescu? Pai tocmai mata, dupa cum iti spuneam, o declansasi pe criza asta, care te oripileaza pana la Golden Blitz si inapoi. Si, culmea cinismului, ne-ati adus aminte, domnule presedinte, cum il luati de mana pe Calin Popescu Tariceanu si-l prezentati oamenilor: el e viitorul prim-ministru! Si spuneti asta de parca v-am fi pus noi sa-l luati de manuta, sa-l faceti prim-ministru s.a.m.d. Rugamintea ar fi ca atata vreme cat dumnealui va ramane premier sa nu ne mai povestiti episodul asta, ca este foarte enervant. Luati-l si acum de mana si duceti-l printre oameni si spuneti-le ca el e cel care v-a scris biletelul, ca el e cel pe care va chinuiti sa-l schimbati de aproape doi ani, ca el e cel care a facut posibila aparitia PLD, ca el e cel care o supara atat de tare pe doamna Elena Udrea etc. etc.
In concluzie, domnule presedinte, arta pusului batistei pe tambal nu va este la indemana. Stergeti-va lacrima din coltul ochiului, cum numai dumneavoastra stiti s-o faceti, si mergeti mai departe...

×
Subiecte în articol: editorial