x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Chibiţăreală de seară

Chibiţăreală de seară

de Maria Coman    |    24 Sep 2015   •   09:10

Liberalii (aceştia de rit nou, combinaţi cu democrat-liberalii lui Vasile Blaga) au depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Nimic nefiresc aici, e o procedură democratică, parlamentară, aşa se dărâmă guvernele, bineînţeles, dacă poţi să o faci.

Ce e nefiresc e că documentul în sine nu are nicio idee, în afară de aceea că Ponta trebuie demis. Nu sunt nici pe departe un susţinător al lui Victor Ponta, ba chiar dimpotrivă. Dar mă aştept ca un demers de acest gen al Opoziţiei, singura pe care o avem, să fie unul serios. Nu o însăilare de idei cu veşnica obsesie Ponta.

Guvernarea nu e doar despre Victor Ponta. Guvernarea este despre sănătate, despre educaţie, despre autostrăzi, despre salarii, despre locuri de muncă. Eu asta aştept de la Opoziţie. Să propună soluţii. Să vină cu idei. Să se bată pentru proiecte. Să lupte pe finanţări. Să aibă variante fiscale.

Aşadar, oare ce vrea de fapt Opoziţia, în afară de faptul că dorește să preia guvernarea? Păi nu prea ştim. Mă tot uit, de exemplu, pe pagina de Facebook a lui Cătălin Predoiu. Unde găsesc - firesc, din nou - o grămadă de critici la adresa actualului guvern. La fel de firesc ar fi însă ca la criticile respective să ataşeze şi nişte propuneri ale liberalilor, nu? Că altfel e simplu. E un fel de chibiţăreală de seară, în faţa blocului, la o bere şi nişte seminţe de floare. Sărate, că aşa e la modă acum.
 

×