x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale "Comănescule" şi Ruşinea de a fi Român

"Comănescule" şi Ruşinea de a fi Român

de Valentin Stan    |    24 Mai 2008   •   00:00
"Comănescule" şi Ruşinea de a fi Român

De ce au ajuns cetăţenii acestei ţări să fie abandonaţi de statul român şi să fie apăraţi de nobilul Guvern spaniol, în faţa atacurile din Italia?



Toată lumea ştie că preşedintele Băsescu şi "diva neprihănită" a "scatoalcelor" grobiene administrate justiţiei române, inegalabila Macovei, sînt prietenii de suflet ai băiatului cu apucături fasciste din guvernul Berlusconi, Franco Frattini. Un Franco Frattini care acţionează direct împotriva securităţii cetăţenilor români din Italia, prin legislaţia scelerată, devastatoare la adresa reglementărilor comunitare adoptată de Guvernul său, pentru a-i arunca afară din peninsulă pe români.

Că Băsescu se plasează astfel la dreapta unei acţiuni antiromâneşti este pe deplin demonstrat, mai ales prin lipsa sa totală de reacţie, deşi principala îndatorire constituţională este să-i apere pe români, aşa cum am arătat în ultimele două articole din JN. Că ministrul de Externe "Comănescule", într-un adevărat delir slugarnic, confundă România cu Băsescu, este de asemenea pe deplin de înţeles avînd în vedere îndelungata sa ucenicie la şcoala ceauşisto-securisto-comunistă, secţia de identificare a "iubitului conducător" cu "Poporul, România". Iată ce ştie penibilul "bîlbîit" din fruntea diplomaţiei româneşti, conform TVR 1, Jurnal, 22 mai 2008, 19:00, conferinţa de presă la MAE: "Vreau să vă asigur că de fiecare dată, şi eu îl cunosc bine pe Frattini, este, a fost, este (sic!) şi va fi un foarte bun prieten al României"!

Păi, măi "Comănescule", dacă e aşa cum spui, de ce toată presa europeană critică la unison legislaţia antiimigraţie şi antieuropeană a executivului de la Roma, unde tronează "prietenul" Frattini? De ce membrii marcanţi ai Guvernului spaniol, cum este vicepremierul Maria Teresa Fernandez de la Vega, se referă la acţiunile Guvernului lui Frattini în termenii "respingem violenţa, rasismul şi xenofobia şi, de aceea, nu putem fi de acord cu ce se întîmplă în Italia"? De ce secretarul de stat pentru muncă şi imigraţie din Guvernul spaniol, Corbacho Celestine, spune despre Guvernul Berlusconi că vrea să "criminalizeze pe cei care sînt diferiţi"? (vezi Euobserver, 20 mai, Italy’s crackdown on Roma criticised across Europe). De ce precizează Euobserver că planurile Guvernului lui Frattini vizează "migranţii din România"?

De ce au ajuns cetăţenii acestei ţări să fie abandonaţi de statul român şi să fie apăraţi de nobilul Guvern spaniol, în faţa valului de atacuri scelerate, sponsorizate de un Guvern italian al ruşinii europene, de factură fascistă, "trîmbiţat" de "bîlbîiţii" diplomaţiei române ca "prieten al României"? De ce The Economist din 24 mai "descoperă" că măsurile Guvernului italian sînt îndreptate împotriva a "50.000 de ţigani români" şi precizează despre "prietenul României", Frattini: "Motivele pentru care o ţară UE poate să-i expulzeze pe cetăţenii alteia sînt sever limitate (…) Domnul Frattini ar trebui să ştie; a fost Comisar European pentru Justiţie şi Afaceri Interne"! De ce eşti tu atît de penibil şi slugarnic "Comănescule", care eşti tu, "Comănescule", atît de penibil şi slugarnic? Fără număr! Vorba ta: "Eşti, ai fost, eşti şi vei fi"!





×
Subiecte în articol: editorial frattini