x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cu toată dragostea, dar de ce?

Cu toată dragostea, dar de ce?

de Maria Coman    |    19 Aug 2015   •   21:41

Ne întrebăm cu toţii, în perioada asta, unde sunt parlamentarii noştri. De ce nu s-au revoltat în cazul de la Vaslui, de ce nu îi preocu­pă mentalitatea şi lipsa de educaţie, de ce nu par deloc interesaţi de ce se întâmplă în jurul lor. Dacă ne uităm cu ceva atenţie pe CV-urile lor, aflăm şi răspunsurile. Pentru că găsim printre ei câştigători ai concursului „stăpân pe volan” (nimic rău în asta, departe de mine de a sugera aşa ceva, mai ales într-o ţară plină de şoferi iresponsabili). Aflăm, de asemenea, că un domn deputat, liberal, e mândru că şi-a luat Bacalaureatul. La 42 de ani.
E foarte bine că oamenii au ambiţie. Ce nu mi-e clar însă, cu toată dragostea, e cum pot partidele să promoveze acest gen de oameni în Parlament. Adică locul acela unde, nu e aşa, ar trebui să fie generată, elabo­rată, promovată, aprobată legislaţia în baza căreia func­ţionează ţara asta.
Şi ne mai mirăm pe urmă de lipsa de reacţie, ne mirăm de legile proaste, ne mirăm de faptul că multe dintre legi sunt imposibil de pus în practică.
Sunt alegeri, din nou, la anul. Sunt curioasă câţi cenzori ai asociaţiilor de proprietari vom regăsi prin­tre propunerile partidelor. Că despre „stăpânii volane­lor” am aflat deja destule.

×